INSPEKCIJA UKLONILA GRAFIT U BEOGRADU!

Autor:

Vesti

09.12.2021

06:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Inspekcija je uklonila grafit u Beogradu posvećen Ratku Mladiću.

INSPEKCIJA UKLONILA GRAFIT U BEOGRADU!

Foto: Privatna arhiva

Uklonjen grafit

Postupajući u skladu sa  propisima i odredbama Odluke o komunalnom redu, Odeljenje za inspekcijske poslove Gradske opštine Vračar, donelo je 20. septembra 2021. godine Rešenje kojim je Stambenim zajednicama u ulici Njegoševa broj 38 i 38b naloženo uklanjanje slikovnog grafita sa prednjeg dela zajedničke fasade, na osnovu njihovog zahteva.

S obzirom da do današnjeg dana nije postupljeno po navedenom Rešenju, a imajući u vidu da su u međuvremenu u istom predmetu podnete prijave novinara Antonele Rihe, Naima Leo Beširija (Institut za evropske poslove), Tamare Tripić (Mreža za demokratski dijalog), kao i da su stanari stambene zgrade na kojoj se nalazi grafit tražili pomoć u njegovom uklanjanju, nadležni organi preduzeli su mere u cilju izvršenja predmetnog Rešenja, navedeno je zvanično na sajtu opštine Vračar.

Mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića u Beogradu, pre više od mesec dana doveo je tenzija između dve strane u Srbiji.

Jedni uništavaju murale Ratka Mladića širom prestonice, a drugi koji sebe nazivaju patriotama čiste grafite. Nakon bezbroj incidenata, po svemu sudeći ovde nije kraj.

Republika

Foto: ST/D. KADIĆ

Mural Ratka Mladića u Njegoševoj ulici

 

Aktivistkinja za ljudska prava Aida Ćorović, tako je u novembru privedena a u ubrzo i puštena nakon što je narušila javni red i mir u gradu, time što je usred bela dana bacila jaja na mural Ratka Mladića.

Podsetimo, Ćorovićeva je privedena u PU Vračar zajedno sa slikarkom Jelenom Jaćimović, nakon što su mural Ratka Mladića na uglu Njegoševe i Alekse Nenadovića gađale jajima.

Ratkov sin, Darko Mladić okarakterisao je ponašanje aktivista koji su jajima gađali mural generala Ratka Mladića, a zatim ga prekrečili belom farbom kao fašistički čin političkih marginalaca kojima je presušila slavina na kojoj su živeli decenijama.

 - Meni to deluje kao jedna jeftina promocija političkih marginalaca, koji nisu bili u stanju da dobiju glasove ovog naroda za svoje ideje, i onda se bore za fondove kod zapadnih sila koje ovde obilato finansiraju sve ono što je razbilo prvo Jugoslaviju, a onda i Srbiju kako njihovi izaslanici rade u regionu tako da ja vidim ovo kao neki njihov marketinški trik, kako bi zaslužili poverenje svojih bivših gospodara, očigledno su presušile slavine na kojima su živeli decenijama - rekao je Darko Mladić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading