VUČIĆ OBEĆAO: Imaćemo najpovoljniju cenu gasa u Evropi

Autor:

Vesti

28.11.2021

23:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, gostovao je u emisiji "Hit Tvit" i tom prilikom objasnio da će Srbija i nakon isteka ugovora imati najpovoljniju cenu gasa u Evropi

VUČIĆ OBEĆAO: Imaćemo najpovoljniju cenu gasa u Evropi

Foto: TV Pink/printscreen

- Da objasnim narodu, dogovorena je formula. Naftna formula koja nije bila tako dobra nekada kao što je dobra danas. U međuvremenu je berzanska cena gasa dramatično porasla. Mi se godinu dana borimo za ovo, nekoliko meseci je bilo nemoguće rešiti. Rusi imaju problem o kome neće da govore. Čak 70 milijardi kubnih metara gasa nedostaje Evropi, a svi hoće da istisnu Ruse i ne daju im da prodaju energente - rekao je predsednik.

On je rekao da je sadašnja vlast uspela da izgradi gasovod, za razliku od prethodnih, i da sada možemo da pregovaramo o ceni gasa.

Predsedniku Putinu veliko hvala što nam je dao ovu cenu. Videćemo kolika će biti posle šest meseci. Ali znate li zašto? Zato što će posle svi da skoče, i da se žale. Pa naravno da Belorusija plaća jeftinije gas, pa pobogu te dve zemlje su u savezu! Takve gluposti sam primoran da slušam. A ja vam garantujem da ćemo mi imati najnižu cenu u Evropi, ne računajući zemlje ZND - rekao je Vučić.

Predsednik je kazao da je cela srpska delegacija u Rusiji bila presrećna kada je postignut dogovor, ali da je bilo neizvesno do kraja.

Jesmo li imali gasovod? Nismo. A sada ga imamo. Jesmo li imali metro? Nismo. A imaćemo. Jesmo li gradili bolnice? Nismo, a sada ih imamo. Zaboravili smo kako izgledaju vozovi, a to su strateška pitanja za zemlju. Možete da pričate sve najgore o meni, ali rezultati su ono što govori o svima nama. A šta ćemo posle šest meseci za gas videćemo. Ja sam sa Putinom pričao tri sata. Šta sada, tri sata da pričamo telefonom - rekao je predsednik.

Komentari (0)

Loading