DRAMATIČNA PRETNJA STIGLA IZ SAD: Pominju se sankcije, zloslutnu poruku preneo SPECIJALAC ŠEFA DIPLOMATIJE!

Autor: Republika

Vesti

16.11.2021

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Derek Kolet, specijalni savetnik američkog državnog sekretara Entoni Blinkena, izjavio je danas u Sarajevu da SAD ne žele da koriste sankcije prema bilo kome, ali da su spremne za to ako, kako je rekao, bude potrebe.

DRAMATIČNA PRETNJA STIGLA IZ SAD: Pominju se sankcije, zloslutnu poruku preneo SPECIJALAC ŠEFA DIPLOMATIJE!

Foto: pixabay.com/printscreen

- SAD ne žele da pristanu na bilo šta drugo osim na jedinstvenu i celovitu BiH - rekao je Kolet u intervjuu sarajevskoj N1 TV, koji će opširnije biti emitovan večeras.

U intervjuu, navodi se, Kolet odgovara na pitanja o tome kako američka administracija želi da deluje u BiH i kako gleda na regionalne i svetske igrače u BiH.

Podsetimo, da će Bela kuća potencijalno uvesti sankcije pojedincima iz Republike Srpske poput Milorada Dodika, nedavno je najavio Gabrijel Eskobar, zamenik pomoćnika sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja State departmenta.

- Da, radimo sa evropskim (partnerima) da postoje posledice na bilo koje ilegalne ili bilo koje destabilizirajuće akcije i rado ću vas izvestiti opet nakon mog povratka iz Bosne - rekao je on tada.

Sa druge strane, Dodik je nedavno na konferenciji za novinare kazao da, ako se Republici Srpskoj preti sankcijama, ona ima pravo na odgovor.

- Nismo protiv teritorijalnog intergiteta BiH, nego smo za ustavnu poziciju BiH. Ukoliko oni misle da mogu da prijete sankcijama, onda i mi imamo pravo na našu političku odluku. To je onda samo naša reakcija, a nikako prijetnja - kazao je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading