ŽENE ISISA POKUŠALE DA UBIJU OVU BRITANKU: Htele da je zapale, smetalo im je kako se šminka i oblači (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

16.11.2021

11:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanka Šamima Begum (22) koja se sa samo 15 godina priključila Islamskoj državi, zabrinuta je za svoj život nakon što su druge žene pokušale da zapale njen šator u kampu na severu Sirije.

ŽENE ISISA POKUŠALE DA UBIJU OVU BRITANKU: Htele da je zapale, smetalo im je kako se šminka i oblači (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

 

Šamima je već mesecima na meti žena u kampu, jer se odrekla ISIS-a, a u svojim porukama je uz pomoć advokata molila za pomoć kako bi mogla da napusti kamp.

Druge žene udate za borce Islamske države žele da ubiju Šamimu, a posebno im smeta njen način odevanja i šminkanja.

Jago Redik (29), Šamimin suprug rekao je u intervjuu da su njih dvoje živeli srećan život pod okriljem ove terorističke grupe. On je takođe rekao da teroristički napad koje je ova grupa vršila na Zapadu nisu u skladu sa islamom, budući da je nastradalo mnogo nedužnih ljudi, što je po njihovim verovanjima strogo zabranjeno.

Njen suprug se međutim se osmehuje kada priča o Šamimi, a najdraže uspomene su mu zajedničko pravljenje kolača, prenosi Daily Mail.

Šamima se trenutno nalazi u Krudiš- run izbegličkom kampu i čini sve kako bi povratila britansko državljanstvo i vratila se nazad u zemlju.

Jago se za to vreme nalazi u pritvorskom centru u istoj regiji. On je u Holandiji u odsustvu osuđen za terorizam i ako se ikada vrati u Evropu čeka ga šestogodišnja zatvorska kazna.

(Republika/Telegraf)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading