PUPS: Očuvanje KiM jedan od najvažnijih nacionalnih interesa!

Autor: Republika

Vesti

05.10.2021

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Narodne skupštine i član poslaničke grupe PUPS - 3P Stefan Krkobabić smatra da je očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije najvažniji zadatak.

Republika

Foto: PUPS

Stefan Krkobabić

- PUPS smatra da je očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Republike Srbije jedan od naših najvažnijih državnih i nacionalnih interes - izjavio je Stefan Krkobabić, potpredsednik Narodne skupštine u ime poslaničke grupe 3P.

Shodno tome, naglašavamo da je Kosovo i Metohija ne samo državno, pravno, demokratsko, nacionalno i građansko, već i suštinsko imovinsko i egzistencijalno pitanje svih građana naše zemlje.

Pojam „imovina“ i „svojina“ razumeju svi u svetu, a posebno zemlje Zapada, među njima i one koje su fabrikovale i priznale samoproglašenu nezavisnost Kosova. Zbog toga „pitanje svojine“ prirodnih i materijalnih bogatstava na Kosovu i Metohiji, dakle imovine države Srbije i njenih građana, kao i imovine Srpske pravoslavne crkve, ali i ostalih verskih zajednica mora da bude tema ispred svih tema, prioritet nad prioritetima, kada je u pitanju agenda briselskog dijaloga Beograda i Prištine.

Stefan Krkobabić upozorava i traži da zbog očigledne opstrukcije otvaranja ovog suštinskog, životnog pitanja od strane posrednika koji dolaze iz Evropske Unije, Republika Srbija mora da o tome izvesti Ujedinjene Nacije koje su na osnovu rezolucije 1244 izvorna adresa za kontrolu i upravljanje briselskim dijalogom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading