NIKOLAJE ČEUŠESKU JE NEPOSREDNO PRE STRELJANJA ZA JEDNU STVAR MOLIO MIROSLAVA LAZANSKOG!

Autor:

Vesti

18.08.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miroslav Lazanski, koji je umro u Beogradu 4. avgusta, tokom svog života uradio je brojne intervjue sa sada već istorijskim ličnostima, a jedan je bio i sa bivšim predsednikom Rumunije Nikolajem Čaušekim nekoliko meseci pre nego što je ubijen sa svojom suprugom Elenom.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Nikolaje Čaušesku je poslednji intervju dao Miroslavu Lazanskom

Naime, to je bio poslednji intervju rumunskog diktatora pre nego što je ubijen.

Lazanski je, pričajući o tom razgovoru, rekao da se i te kako razočarao kad je ušao u vilu ove porodice.

Razočarao sam se, jer sam očekivao raskoš o kojoj su svi pričali, a zapravo je oko mene bio socrealizam, kao da sam ušao u neko sindikalno odmaralište. Bio sam nervozan, jer nisam smeo da unesem svoj kasetofon i fotoaparat. Uoči sastanka sam slučajno posekao prst na koverti i Rumuni su počeli da se hvataju za glavu, jer je Čaušesku imao fobije - pričao je Lazanski.

On je rekao da da nije sve što je pričao sa Čaušeskim objavio i to zato što ga je on molio.

Razgovarao sam sa njim u avgustu mesecu u njegovoj letnjoj rezidenciji i rekao sam mu: "Imam utisak da vas je Gorbačov pustio niz vodu", a on kaže: "Da, to je tačno. Pustili su me. Sovjetski savez me je pustio niz vodu. Pitao sam ga da li mogu ja da to napišem u intervjuu, a on kaže: "Ne, nemojte. Mi smo još uvek socijalistička porodica, prljave stvari se nikada ne iznose van porodice" - otkrio je on i dodao još nešto što je odlikovalo ovog rumunskog diktatora:

- Njega je Fidel Kastro uverio da će ga CIA otrovati pomoću odeće, i specijalne jedinice vojske su svaki dan šile celokupnu garderobu - pričao je Lazanski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading