LAVROV UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA PORODICI LAZANSKOG: Miroslav uložio dušu u razvoj odnosa Srbije i Rusije!

Autor: Republika

Svet

04.08.2021

17:34

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov uputio je danas šefu srpske diplomatije Nikoli Selakoviću saučešće povodom smrti ambasadora Srbije u Moskvu Miroslava Lazanskog.

Russian Foreign Ministry Press Service via AP

Sergej Lavrov

- Duboko smo šokirani zbog vesti o preranoj smrti ambasadora Srbije u Ruskoj Federaciji Miroslava Lazanskog. Dugo godina smo poznavali Miroslava kao sjajnog novinara i publicistu, velikog poznavaoca geopolitičkih i vojnih aspekata situacije na Balkanu i u svetu - navodi se u telegramu saučešća Lavrova.


On je naveo da je Lazanski bio iskreno posvećen svojoj zemlji i poslu, i polazeći od tih stavova, pristupio je i obavezama na funkciji ambasadora Srbije u Moskvi i uložio svoju dušu u razvoj odnosa između dve zemlje.

- Izgubili smo druga i istinskog pristalicu jačanja rusko-srpskog bratstva. Baš takvog ćemo pamtiti Miroslava Lazanskog - napisao je Lavrov.

- Molim Vas da primite moje najdublje saučešće zbog ovog nenadoknadivog gubitka, kao i da prenesete reči saosećanja rodbini i najbližima Miroslava Lazanskog - dodaje se u telegramu.

Lazanski je od 2019.godine obavljao dužnost ambasadora Srbije u Rusiji.

Komentari (0)

Loading