U SRPSKOJ POLITICI VIŠE NIŠTA NEĆE BITI ISTO: Velike promene počinju 1. septembra, OVO JE ROK DA SE SVE ZAVRŠI!

Autor: Republika

Vesti

16.08.2021

10:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke Darko Glišić gostovao je na TV Hepi, a centralna tema o kojoj je govorio su unutarstranački izbori u toj partiji.

Republika

Foto: SNS Niš

Izborni proces trajaće od septembra do maja

Prema njegovim rečia, sve kreće 1. septembra a biće gotovo do 1. oktobra.

- U tih 30 dana naši odbori će dobiti jasno upustvo na koji način će se članovi izjasniti. Odbori će dati predloge za predsednika stranke, za potpredsednike Glavnog odbora, za predsednika IO, za članove Predsedništva - rekao je Glišić.

Glišić je najavio da će u maju naredne godine biti održani izbori u lokalnim odborima.

- Ne postoji pošteniji izborni proces od ovog koji će trajati od septembra, a završiće se u maju na svim stranačkim nivoima i gde će blizu 700.000 članova dati svoje mišljenje - rekao je Glišić.

Kako je objasnio, svaku funkciju će testirati članovi stranke.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS

Na pitanje hoće li biti promena u stranačkom rukovodstvu, kaže da treba sačekati i videti šta kažu članovi stranke.

- Ne mogu to unapred da vam kažem, ogroman je broj ljudi koji treba da se izjasni. To je više od 10 odsto ukupnog biračkog tela - rekao je Glišić.

Upitan da prokomentariše istraživanja po kojima navodno opozicija koja traži međunarodnu intervenciju, ima šanse u Beogradu, Glišić kaže da je njegov komentar kao i za sva druga istraživanja - građani odlučuju, te poručuje: "Da istraživanja odlučuju ne bi se ni išlo na izbore".

Kako kaže, SNS nije nikad kritikovala istraživanja, bilo da toj stranci daju više ili manje šanse.

- Da li je to neko uradio da bi podstakao nekog ili pokušao nekog da unizi videćemo na izborima. Građani će reći. Ja sam predložio da uz predsedničke i beogradske izbore početkom godine budu i parlamentarni. Kada nas već pobeđuju neka nas pobede na svim nivoima o istom trošku - poručio je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading