RADOVAN KARADŽIĆ VEĆ DESET DANA U ENGLESKOM ZATVORU BEZ DINARA I KONTAKTA SA PORODICOM! Sam među monstrumima!

Autor: Republika

Vesti

05.06.2021

09:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić provodi prve dane u zatvoru na ostrvu Vajs na jugu Engleske, gde je iz Sheveningena prebačen na izdržavanje doživotne kazne, gotovo u potpunoj izolaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Novca nema, jer mu uprava još nije pretvorila evre u funte, a nije mu odobrena ni lista brojeva telefona kako bi mogao da kontaktira sa advokatima, rođacima i prijateljima. Uspeo je da se javi samo ćerki Sonji.

Iako je u Engleskoj tek desetak dana, ovo su pokazatelji da će Karadžić služiti kaznu pod vrlo teškim uslovima, izolovan od svih, jer je to jedini način da ga zaštite od brojnih islamista koji su takođe u ovom zatvoru.

Baš na to ukazivala je njegova odbrana, pokušavajući da objasni da Velika Britanija nije dobro mesto za izdržavanje kazne, ukazujući na slučaj srpskog generala Radislava Krstića koji zamalo nije ubijen nakon što mu je žiletom stavljenim u četkicu za zube prerezan vrat. Posle napada na njega i ukupno pet promenjenih kaznenih ustanova u Britaniji, i lažiranja izveštaja britanskih vlasti o njemu, on je prebačen u Poljsku.

Karadžićev branilac Goran Petronijević rekao je, za "Novosti", da je njegov klijent zatvorskoj upravi dao brojeve telefona trojice advokata i još pet drugih bliskih ljudi koje bi mogao da zove iz zatvora.

- Mislim da mu to još nije odobreno. On je osoba izuzetnog bezbednosnog rizika i biće veliki problem čuvati ga u britanskom zatvoru u kojem ima mnogo islamskih fanatika. Na stranu loši uslovi koji su u tom zatvoru. Uprava će sigurno pokušati da ga čuva izolacijom, što znači da neće imati normalan tretman niti kontakte sa drugim ljudima - objasnio je Petronijević za Novosti.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading