MINISTARKA POPOVIĆ DALA ČVRSTO OBEĆANJE: Isteraćemo do kraja slučaj Belivuk

Autor: Republika

Vesti

29.04.2021

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je danas da je srpsko pravosuđe "više nego spremno" da slučaj Veljka Belivuka istera do kraja.

RepublikaFoto: Tanjug/Dragan Kujundžić
Maja Popović

- I tužioci i sudije vrhunski rade svoj posao kao i MUP i bezbednosne službe. Mislim da je ova država pokazala jasnu želju da se obračuna sa svim oblicima najtežeg organizovanog kriminala. To je apsolutni prioritet vlasti i mislim da smo pokazali i dokazali da sa tim umemo da se borimo - naglasila je Popović za RTS.

Rekla je i da su neosnovane kritike, koje se mogu čuti u delu javnosti, da nema predmeta u borbi protiv visoke korupcije.


- Mislim da su te kritike neopravdane imajuću u vidu da su tokom prošle godine posebna koruptivna odeljenja imala preko 2.000 predmeta u radu. U toku prošle godine podignute se 973 optužnice i 673 osuđujuće presude - rekla je ministarka i ddoala da mora da se radi na jačanju koruptivnih odeljenja.
 
RepublikaFoto: ATA Images

Takođe smatra da posebno moraju da jačaju finansijske istrage i da se obučavaju zaposleni za finansijske istrage, jer je suština tih istraga praćenje novca.


Naglasila je i da je Ministarstvo pravde jedan od glavnih nisilaca aktivnosti iz akcionog plana odnosno revidiranog akcionog plana za poglavlje 23.

- Poslednjih mesec dana bio je ogroman iskorak u tom smeru u smislu donošenja raznih odluka, formiranja koordonacionog tela za poglavlje 23, u državnom veću tužilaštva doneta je izmena poslovnika, donet je etički kodeks. Mislim da bi do kraja godine tu mogli da napravimo ozbiljan iskorak - poručila je Popović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading