ŠIPTARI NE ZNAJU GDE UDARAJU! Priština ponovo uvodi mere reciprociteta Beogradu?

Autor: Republika

Vesti

09.04.2021

09:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Samoproglašena vlada u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem ponovo će uvesti mere reciprociteta Beogradu, tvrdi prištinski list "Koha", pozivajući se na izjavu portparola vlade tzv. Kosova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti najavio je uoči parlamentarnih izbora 14. februara da će, u slučaju pobede, uvesti mere reciprociteta između ostalih i za ostatak Srbije, prenosi B92.


Sada 17 dana po izboru za premijera, očekuje se da ispuni to obećanje, piše "Koha" i navodi da će mere biti uvedene "svakoj državi koja negira suverenitet (tzv.) Kosova“.

Portparol takozvane vlade Kosova rekao je za taj list da će recipročne mere stupiti na snagu i da je to "pravo koje proističe iz jednakosti, suveretniteta i nezavisnosti države da zaštiti svoje građana od arbitrarnog ponašanja i kršenja njegovih prava koje čine druge zemlje“.

- To je obaveza za vladu i premijera Kurtija da zaštiti građane (tzv.) Kosova i u interesu je (tzv.) države Kosovo - naveo je portparol vlade.

- Recipročne mere će uslediti za svaku državu, uključujući i Srbiju, u svim oblastima gde su jednostrane akcije koje krše princip jednakosti i potpisane sporazume - dodaje se u izjavi listu "Koha".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading