KOGA, BRE, VI LAŽETE?! JEFTIN TRIK: Fingirani sukob Đilasa i Obradovića

Autor: K. I. - T. B.

Vesti

30.03.2021

07:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U nedelju uveče u emisiji "Utisak nedelje" bili smo svedoci klasične prevare u režiji Đilasa i Obradovića. Dvojica bliskih saradnika su napravila predstavu, želeći da pokažu da su u nekakvom navodnom sukobu i svađi.

RepublikaFoto: printskrin
Dragan Đilas

I deci u Srbiji je jasno da se radi o čistoj manipulaciji i pokušaju dvojice propalih političara, a videli smo i loših glumaca, da svojim biračima pokažu da se ne vole i tako prikupe neki glas više iako je istina sasvim drugačija...

Ovakav komentar Ivane Vučićević, direktorke Studija B, najbolje dočarava prenemaganje koje smo gledali u emisiji Olje Bećković.

Ideja je bila, kažu izvori Srpskog telegrafa bliski vođama bojkotaškog dela opozicije, da se birači ubede da su Đilas i Obradović, u stvari, u ideološkom sukobu, kako je to lider Dveri u jednom trenutku izgovorio, ne bi li progutali ideju o dve kolone (u jednoj varijanti) ili o jednoj u kojoj bi pristalice jednog ipak glasale i za ovog drugog, ma koliko da im se stranački programi razlikuju.

RepublikaFoto: printscreen/novaS
Dragan Đilas

DOBRA REŽIJA

U sve se uklopila i voditeljka Olja Bećković, koja je, kao strogo, pokušavala obojicu da "presliša" na temu njihovog navodnog neslaganja. Tako je 80 odsto emisije potrošeno na priču o tome zašto opozicija ne može da usaglasi zajedničku platformu i modalitet nastupa na međustranačkom dijalogu, uz posredovanje predstavnika EU.

Ivana Vučićević: Dvojica bliskih saradnika su napravila predstavu

Obradović je tako, tobož rezignirano, zavapio da ne vidi razumno objašnjenje da već nisu dogovoreni zajednička platforma i zajednički pregovarački tim.

- Ne vidim zašto na čelu tog tima ne bi bila dva vanstranačka stručnjaka, ugledna, koji bi nas sve tamo predstavljali, kako bismo sprečili ono što ova vlast planira, a to je jedna vrsta fingiranog dijaloga i cirkusa u kom će učestvovati 50 učesnika i 15 platformi - naveo je Obradović, da bi, kada je Đilas izneo svoj predlog, po kom bi, uz ta dva stručnjaka, u sali bili i predstavnici stranaka, lider Dveri konstatovao da predsednik SSP time doprinosi cirkusu koji planira Vučić.

RepublikaFoto: printscreen/novaS
Boško Obradović

Takođe, dok je Obradović tvrdio da nije dogovorena zajednička platforma, Đilas je insistirao na tome da je saglasnost postignuta.

- Imali smo više sastanaka i ugovorili smo 99 odsto stvari, osim nekih tehničkih - naveo je Đilas i nastavio:

- Pitanje je samo na koji način ćemo se najbolje izboriti, to je suština.

Obradović je onda poručio da se Đilas i on očigledno i ideološki razilaze, pozivajući se na to da su Dveri protiv evropskih integracija Srbije jer je, kaže on, ta priča završena. Tu su opet njih dvojica odglumili razmimoilaženje, mada je svakom ko je pratio emisiju bar malo pomnije sve bilo jasno.

SVIMA SVE JASNO

Kako konstatuje Ivana Vučićević, obojica su, potpuno je jasno, ista strana one medalje u Srbiji, koja zemlju gleda samo kao plen, a njene građane kao priliku za dodatno bogaćenje.

- Obojica su shvatila da ih narod neće, pa sad glumataju sukob ne bi li vratili svoje birače, koje su jedan drugom prethodno oterali. Na njihovu žalost, a našu sreću, onih koji veruju ovoj dvojici više gotovo i da nema - ističe naša sagovornica.

Đilas i Obradović nisu juče odgovorili na naše poruke.

Jelena Vukoičić: Sve unapred isplanirano

Kako kaže politikolog Jelena Vukoičić, sam zajednički nastup Dragana Đilasa i Boška Obradovića deluje veoma konfuzno od samog početka.
- To je grupa ljudi kojima je ideološki cilj od samog početka samo da dođu na vlast. Oni vrlo često ne mogu da se slože oko nekih stvari, baš zbog toga jer nemaju nikakav politički program, jedino što imaju zajedničko jeste ta mržnja prema Aleksandru Vučiću. Ono što mogu da kažem vezano za gospodina Obradovića, on je čovek koji je vrlo konfliktan i jedino po čemu je poznat godinama jesu agresivni nastupi, vrlo često i fizički nasrtaji na neistomišljenike. Svaki njegov nastup i sukob već je unapred isplaniran.

Boško beži od suda

Suđenje Bošku Obradoviću i još trojici članova Dveri, pod optužbom za nasilničko ponašanje prema ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru i poslaniku Marijanu Rističeviću u maju prošle godine, odloženo je juče u Prvom osnovnom sudu u Beogradu zbog izostanka Slaviše Miletića, Obradovićevog saradnika. Kao opravdanje da se prolongira postupak, poslužio je navodni kontakt Miletića s osobom zaraženom koronom. Idealan izgovor, reklo bi se...
Sledeće ročište zakazano je za 7. maj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Elena

30.03.2021 09:10

Cirkus opozicija, propali politicari koji ne mogu ni cenzus da predju pa pokusavaju nekim "igricama" da dobiju koji poen kod naroda.

Ivana

30.03.2021 11:48

Naravno da je ovo predstava za javnost, ali gluma je toliko očajna... S druge strane, nemaju oni taj luksuz da se svađaju jer ni svi zajedno, nisu dorasli Vučiću, a kamo li svako od njih za sebe.

Julija

30.03.2021 12:06

Manipulacija je njihova jaca strana i svi znaju ko je Djilas i Obradovic i gradjane nikada nece vise moci da prevare.

Dragan

30.03.2021 13:17

Kome da pošaljem svoj br tekućeg,fali mi par milkica.