SMETA MU SVE ŠTO JE SRPSKO! Server optužio Vučića da pravi Veliku Srbiju, pa napao čak i crkvu!

Autor: Republika

Vesti

17.03.2021

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Profesor na vašingtonskom Univerzitetu Džons Hopkins Danijel Server optužio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da, “sprovođenjem kampanje u Crnoj Gori, BiH i na KiM“, pokušava “da izgradi defakto Veliku Srbiju“.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dejan Lucic
Danijel Server

On je za Glas Amerike (VOA), odgovarajući na pitanje "da li će rezultat izbora u Nikšiću ohrabriti predsednika Srbije da i dalje bude uključen u dešavanja u Crnoj Gori", rekao "da Vučić smatra da sprovodi veoma uspešnu kampanju u Crnoj Gori, kao i u Bosni i Hercegovini i na Kosovu".

- Vučić pokušava da izgradi defakto Veliku Srbiju, koju su Milošević i Dobrica Ćosić želeli. To je srpski program, modernizovan za današnji Balkan - tvrdi Server, poznat kao veliki kritičar Srbije i srpskih vlasti.

Na pitanje VOA "da li i dalje vidi snažan uticaj SPC na političkoj sceni", Server je odgovorio da “misli da je uticaj Srpske pravoslavne crkve prilično snažan“.

I ona se toga ne stidi. Jasno je uključena. Definitivno je na jednoj strani političke jednačine – smatra Danijel Server.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading