TOMA FILA RASKRINKAO PODMUKLOG HARADINAJA: Ne bi se on bahatio tek tako! Ovako planira da OTME DEO SRBIJE

Autor:

Vesti

12.02.2021

15:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati advokat Toma Fila bio je gost Jutarnjeg Programa Happy televizije.

Foto: printscreen/TV Prva
Toma Fila

Fila smatra da pretnje kojima se služi komandant zločinačko-terorističke OVK Ramuš Haradinaj imaju sledeću pozadinu.

- Imate dva dela, jedan deo je predizborna kampanja. U Crnoj Gori, Bosni, Hrvatskoj kad god budeš govorio protiv Srba dobiješ naklonost, a drugi deo je njegova lična mržnja, koja je ujedno i veći deo. Ja znam šta je pričao u zatvoru. Pitao je: "Zašto vi Srbi ne slušate Ameriku? Mi samo njih slušamo i nama ide dobro" - kaže Fila.

Advokat navodi da su sve to segmenti jedne priče, kao i da Haradinaj nema podršku Zapada (Amerike i Nemačke) on se ne bi bahatio tako.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Nemačka završava obećanje koje je dala 1941. godine. Tad su bili balisti, koji su radili u sastavu nemačke armije, protiv kojih smo se mi borili, moj otac, tast i tako dalje u tom odredu. Nemačka vraća uslugu kao što je Hrvatskoj vratila pa su preko reda ušli u EU bez ikakvih uslova, ali i podršku. To je suština. Uvek će to biti tako dok mi ne uspemo da nađemo drugo rešenje, ekonomiju koja je jedino pravo rešenje. Kretanje ljudi i robe i tek za jedno 20/30 godina da vidimo kako će biti - navodi Fila.

Vezano za sud u Hagu koji je deo kosovskog pravosuđa i koji je oslobodio Haradinaja pred međunarodnim sudom, ali i zašto bi ga sada osudio ovaj sud advokat objašnjava.  

- Zašto se Karla de Ponte branila? Taj sud je "od do" i pokrivao 90. godinu. Mi smo tuženi 1999. godine, ali 98. godina je pokrivena protiv Haradinaja, Tačija jer su oni već tada ubijali uglavnom Albance, a manje Srbe - ističe Fila.

Kako kaže političar Zoran Anđelković 1998. godina je važna jer se u optužnici, za tu godinu, pominje ono što je ključno, a to je agresija Albanaca nad Srbima.

 

 

 

Političar navodi da Ramuš Haradinaj bezuspešno želi da se reši Vučića.

- To žele i Amerika i Nemačka da se Albanija i Kosovo i Metohija ujedine, ali mislim da Albanci iz Albanije nisu zainteresovani za to. Najveći albanski univerzitet je bio u Prištini, a ne u Albaniji. Priština je bila intelektualni centar Albanaca - kaže on.

Haradinaj, smatra Fila, radi samo i isključivo onako kako SAD nalaže. 

Organizovani kriminal

Toma Fila je komentarisao aktuelnu temu, a koja se tiče hapšenja Velje Nevolje i njegove kriminalne bande.

RepublikaFoto: ATA Images

- Ako je Belivuk vrh te piramide onda je on nebitan. Doći će neko drugi, ali ako je on izvršilac radova moramo da dođemo do šefa, a to je oko 2.500 hiljada ljudi. Ja mislim da on nije vrh, na osnovu ličnih informacija, on nije taj kalibar. Do vrha ćemo doći na dva načina, kroz finansije i putem svedoka saradnika - kaže Toma Fila.

Bitno je da osim reči istraga dođe do konkretnih dokaza, leša ili ostataka.

- Ako se ne dokaže ubistvo oni će dobiti male kazne i ništa se neće desiti, ali ako se dokaže dobiće kaznu od 40 godina ili doživotne. Ako Belivukov šef ne bude otkriven, a iza tog kriminala stoji i policija i politika, neće biti dobro - zakjučuje advokat.

Fila napominje da nije isključeno da se materijalni dokazi čuvaju, a onda pred sam kraj iskoriste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading