ROKAJ, SNIMAJ! EKIPA VELJE NEVOLJE UBIJALA PO RECEPTU IZ FILMA: Porukama sa tribina i jutjuba najavljivao BRUTALNE LIKVIDACIJE

Autor:

Vesti

11.02.2021

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Replika iz filma "Do koske", snimljenog devedesetih godina, bila obavezan deo koreografije na južnoj tribini Partizanovog stadiona, kojom je vladao Belivuk.

RepublikaFoto: Starsport/printscreen/instagram

Insiparcija "Principima" film "Do koske"

Kriminalna grupa Velje Nevolje protivnike je likvidirala po receptu iz kultnog filma "Do koske" iz devedesetih godina i time se hvalila, pokazuju objave Belivukove navijačke grupe "Principi" na društvenim mrežama.

"Ajde, ti rokaj, a ti snimaj... Rokaj, snimaj, rokaj, snimaj...Ova replika Laze Ristovskog iz pomenutog filma je bila lajtmotiv ove grobarske frakcije, što na transparentima na južnoj tribini koju su davno stavili pod apsolutnu kontrolu, što u video-zapisima na Jutjubu. Zanimljivo je da je ova replika počela da se pojavljuje u kombinaciji sa video-porukama "Goksiju jangeru", što jasno asocira na Gorana Veličkovića Goksija, koji je brutalno ubijen u Nevoljinoj kući strave u Ritopeku. Objave su počele već u martu, kada je Veličković izašao iz pritvora u istražnom zatvoru i, navodno, planirao da se obračuna s Belivukom.

Mučenje preuzeli sa ekrana

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Nebojša Glogovac u "Do koske"

"Do koske" je srpski film snimljen 1997. i opisuje mračne devedesete u Beogradu, gde odrasta generacija mladih koja ne poznaje nikakva pravila i kojoj su uzor lokalni kriminalci.

Nikola Đuričko tumači 17-godišnjeg mladića koji obavlja sitne poslove za Kovača (čiji lik tumači Lazar Ristovski), bivšeg gangstera koji se obogatio u Miloševićevoj Srbiji, za vreme raspada Jugoslavije i u postkomunističkoj tranziciji, i sada uživa ugled kao uspešni poslovni čovek. U vremenu koje karakteriše skoro potpuni izostanak morala iz društva postoje samo dve vrste ljudi koji uživaju u dobrom životu - oni bliski režimu i kriminalci.

U jednom trenutku, besan zbog vlastite nemaštine, Mali odluči da uz pomoć prijatelja Simketa (Nebojša Glogovac) Kovaču otme sav novac. Kovač, međutim, čak i kada je izložen strahovitom mučenju, to odbija da učini, a u međuvremenu njegovi saradnici mobilišu podzemlje, što dovodi do neumitnog krvoprolića.

MORBIDAN HUMOR

Tek sada, kada je krvoločna mafijaška ekipa pala i kada su otkrivena sva njena zlodela, sasvim je jasan detalj na navijačkim klipovima i na tribini stadiona i koliko je ta replika bila, u stvari, zloslutna poruka protivnicima.

- To, Veljo - čuje se sa jednog snimka postavljenog na Jutjubu koji prati povik "Rokaj, snimaj!"

I Vule Nevolja preti Srpskom telegrafu

Bivši potpredsednik Partizana Vladimir Vuletić juče je preko Tvitera uputio neskrivene pretnje redakciji našeg lista.

- Veliki pozdrav jazbini Srpskog telegrafa, koju će najpre posetiti ona - Justicija. Tada neće biti ikoga da zaustavi lustraciju i uklanjanje ovog kancerogenog otpada - napisao je Vuletić.

Posle ostavke koju je podneo pošto je otkriveno da je mafijaška grupa Veljka Belivuka imala svoj štek na stadionu u Humskoj, da je Belivuk imao status zaposlenog u Partizanu i dobijao 5.000 evra mesečno, a da je sedište svojih firmi imao upravo na adresi Humska 1, bivšeg fudbalskog funkcionera očigledno žulja istina i pisanje našeg lista da je Nevoljine zločine slavio uz "tango smrti" (citat pesme iz filma "Balkan ekspres"). Takva koreografija krasila je južnu tribinu, kojom je neprikosnoveno vladala Belivukova grupa "Principi", na jednom večitom derbiju, a iste reči dominiraju i na navijačkim majicama koje su štampane i masovno nošene na jugu.

- Zato je vreme da me neko drugi, bolji i umešniji, nasledi. Međutim, ponosan sam na odbranu institucije FK Partizan 2016. Ponosan sam na jednu (kažu, najvoljeniju) duplu krunu i jedan tango smrti - doslovno je napisao Vladimir Vuletić posle ostavke, a osudio naš list.

Pre njega, pretnje su nam preko Tvitera uputili i navijači Partizana:

- Da li imate plan gde ćete bežati zbog ovakvih laži i obmana kad padne ovo zlo od vlasti. I nije samo Vuletić ponosan, SVI GROBARI SU PONOSNI NA DUPLU KRUNU 2017. I "TANGO SMRTI"! ZNAMO DA VAS TO BOLI!!! A tek će vas boleti... sve po zasluzi - stoji u tvitu korisnika pod pseudonimom Zekson79.

Na drugom, naizgled šaljivom, policajci obučeni kao nacisti ubijaju mladića jer ga zatiču na ulici pet minuta pre policijskog časa "jer znamo gde stanuje, pa ionako ne bi stigao do kuće na vreme".

Međutim, skriveni kajron "Goksi janger" upućuje na šta se video odnosi, a što su u to vreme mogli da provale samo članovi ove kriminalne grupe i njihovi sledbenici. Na to ukazuju i komentari ispod klipa, kao što su: "Gde možemo da se priključimo Velji i Maretu (Marko Miljković, Belivukova desna ruka, poznat po okrutnosti)".

Omerta u Humskoj, ćute i sadašnji i bivši čelnici

Zid ćutanja u fudbalskom klubu i sportskom društvu Partizan nakon šokantnih saznanja o bazi Velje Nevolje na njihovom stadionu. Na pitanja našeg lista danima ne odgovara Milorad Vučelić, koji je predsednik i fudbalskog kluba i sportskog društva. Generalni direktor FK Milorad Vazura javio nam se na telefon, ali je samo rekao da ne može ništa da kaže jer je istraga u toku. Ništa više uspeha nismo imali ni sa bivšim čelnicima kluba iz Humske - Draganom Đurićem, Nenadom Bjekovićem i Žarkom Zečevićem.

Nisu bile pričljivije ni legende kluba Milivoje Ćirković ("Ne bi trebalo sportisti da pričaju o ovome") i Ivan Golac ("Besmisleno je da kao bivši as Partizana komentarišem stvari koje nemaju veze sa sportom").

Da bi se skrivene poruke razumele, treba znati da u filmu "Do koske" pripadnici mlade garde otimaju iskusnog kriminalca (glumi ga Lazar Ristovski), što se dešavalo i u stvarnosti u režiji Nevolje i njegove ekipe. Takođe, zanimljiva je i paralela sa monologom jednog od glavnih glumaca Nikole Đuričkog, koji u jednom trenutku izgovara: "Jesi provalio, kao na filmu, usred bela dana, dobar dan, dobar dan, pa otmica..." Kao što smo već pisali, specijalnost mafijaša bliskih "kavčanima" bile su baš otmice, posle čega su sledili monstruozni zločini, a akteri su, izgleda, bili uvereni da skrivene poruke neće provaliti niko van njihovog kruga.

RepublikaFoto: printscreen/instagram
Scena iz filma "Do koske"

LIKVIDIRAN I ISEČEN

Podsetimo, Goranu Veličkoviću se trag gubi 3. avgusta prošle godine, a nestanak je njegova supruga prijavila dva dana kasnije. Strahujući za svoj život, policiji je ispričala da je suprug "otišao da uplati putovanje" da bi tek 25 dana kasnije, sticajem okolnosti, do policije stigla informacija da je Goksi imao posla sa Veljinom ekipom. Pokrenuta je hitna istraga, a praćenjem signala Veličkovićevog mobilnog telefona preko baznih stanica utvrđeno je da je u jednom momentu bio u krugu od 400 metara od kuće strave u Ritopeku. Njegov telefon je na kraju lociran na stadionu Partizana, tačnije u bunkeru koju su koristili Belivuk i njegova ekipa i u njemu krili novac, drogu, oružje, pa i snajper sa prigušivačem i 30 metaka.

Tek kasnije je utvrđeno da je Goksi na prevaru namamljen u Ritopek, gde je zverski mučen da bi odao šifru svog zaštićenog telefona, a potom mu je odsečena glava i snimak prosleđivan preko skaja ostalim članovima bande. Veličković je, pretpostavlja se, završio istopljen u kiselini, a njegov mobilni je potom korišćen da u Ritopek budu namamljene i ostale žrtve koje su doživele istu sudbinu.

Foto: Srpski telegraf
Naslovna strana Srpskog telegrafa za 12.2.2021.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading