Zorana: Potrošićemo pare! Ruf: To volim da čujem!

Autor: J. D. J.

Vesti

28.09.2018

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorana Mihajlović svojim odgovorom oduševila je šefa misije MMF! Ministarka građevinarstva obradovala je prvog čoveka Međunarodnog monetarnog fonda zaduženog za Srbiju Džejmsa Rufa najavom da će u budžetu za narednu godinu biti 20 milijardi dinara više za kapitalne projekte, što je Ruf iskreno pozdravio rečima: "To volim da čujem".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Zorana Mihajlović

Naime, pregovarački tim iz Vašingtona zanimalo je da li će Srbija uspeti da potroši dobijeni novac, budući da se ranije često dešavalo da nam to baš i ne pođe za rukom, što je ministarka odrešito potvrdila i najavila početak brojnih projekata.

MIHAJLOVIĆEVA: Za kapitalne projekte dogodine 20 milijardi više

- To je naš novi investicioni ciklus. Sledeće godine počinjemo da gradimo Moravski koridor, vredan 800 miliona evra. Prvog marta počinje izgradnja deonice Preljina-Požega u vrednosti od 450 miliona evra i deonice Niš-Pločnik na auto-putu Niš-Merdare-Priština od 500 miliona. Radiće se i deo auto-puta od Rume do Šapca i brza saobraćajnica od Šapca do Loznice, što će koštati preko 200 miliona, a najskuplje će nas stajati izgradnja treće deonice brze pruge Novi Sad - Subotica, milijardu evra - nabrojala je ministarka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading