MIHAJLOVIĆEVA SA NEMAČKIM AMBASADOROM: Sve u infrastrukturi radimo po evropskim standardima

Autor: Agencije, Republika

Vesti

27.09.2018

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović razgovarala je danas s novim ambasadorom Nemačke Tomasom Šibom o regionalnom povezivanju i saradnji na zajedničkim projektima. Ona je i istakla da je Nemačka važan partner Srbije i u bilateralnim odnosima i na putu Srbije ka Evropskoj uniji.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović o infrastrukturi

- Naš prioritet je povezivanje i sa regionom i sa EU i sve što radimo u infrastrukturi radimo po evropskim standardima. Očekujem vašu podršku da u tome budemo još efikasniji - rekla je ministarka.

Nemački ambasador je kazao da Srbija i Nemačka imaju razvijenu ne samo ekonomsku, već i tehničku saradnju i da veruje da će tako biti i nadalje.

Zahvalio je potpredsednici Vlade na zalaganju u vezi sa projektima integracije Roma u Srbiji.

Na sastanku je rečeno da je Nemačka razvojna banka KfW 252 miliona evra uložila u komunalnu infrastrukturu koja koju koristi gotovo trećina stanovništva Srbije, odnosno 1,9 miliona građana.

- Saradnja je veoma razvijena i u vodnom saobraćaju, a postoji potencijal da se ona unapredi i u oblasti energetske efikasnosti - navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infarstrukture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading