SLAGAO ŠEFA DA MU JE UMRLA MAJKA DA NE BI IŠAO NA POSAO! Sad plaća paprenu cenu, a OVAKO je razotkirven!

Autor:

Vesti

15.11.2023

13:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer u jednoj firmi u Cirihu je kažnjen jer je neopravdano opravdavao svoje odsustvo sa posla navodeći da mu je majka preminula, iako to nije bilo istina. Problem je nastao kada je šef saznao da majka menadžera nije preminula i odlučio ga prijaviti policiji.

SLAGAO ŠEFA DA MU JE UMRLA MAJKA DA NE BI IŠAO NA POSAO! Sad plaća paprenu cenu, a OVAKO je razotkirven!

Foto: shutterstock

Šef na poslu

Zaposleni je objasnio da mu nije bilo dobro psihički i da se bojao gubitka posla ako iznese istinu, te je odlučio lagati svog šefa. Međutim, njegova laž je imala ozbiljne posledice. Sud u Cirihu nedavno je doneo odluku da menadžer mora platiti kompaniji 2.700 franaka (2.800 evra), što predstavlja 30 dnevnica u iznosu od 90 franaka (93 evra).

Pored toga, menadžer je kažnjen i novčanom kaznom od 500 franaka (520 evra) i dodatnih 1.000 franaka (1.034 evra) za sudske troškove. Dodatno, falsifikovanje umrlice ga je koštalo 1.500 franaka (1.550 evra).

Na sudu je rečeno da je menadžerova laž počela pre godinu dana. Zbog slabog mentalnog zdravlja i osećaja nepripremljenosti za rad, menadžer nije dugo ostao na novom radnom mestu. Strahujući od gubitka posla, odlučio se na skrivanje istine od svog šefa, konstruišući umesto toga sve veću i veću laž.

Menadžer je tvrdio da je morao da izostane s posla jer mu je preminula majka. Međutim, gazda nije verovao. Bio je sumnjičav i tražio je od svog zaposlenog da mu pokaže umrlicu.

Umesto da iskoristi trenutak i izađe sa istinom zašto nije mogao da dođe na posao, menadžer je nastavio da laže.

On je falsifikovao dokument! Da bi to uradio, uzeo je očevu umrlicu, uredio je na računaru, zamenio očevo ime majčinim i odštampao potvrdu. Fotografisao ga je i poslao e-poštom svom šefu. Međutim, šef je ostao sumnjičav i kontaktirao je kancelariju za registraciju rezidenta Ciriha.

Na njegovo pitanje da li je žena zaista umrla, rečeno mu je da je živa. Međutim, na zahtev šefa, kancelarija je saznala za falsifikovana dokumenta. Menadžer se našao u pravoj nevolji, a slučaj je završio na sudu.

Posle ovoga čovek sigurno više neće lagati, pogotovo ne šefa, javlja Fenix magazin.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading