IZBACILI DETE NA TERASU PO LEDENOM VREMENU, 10 MINUTA PLAKALO I MOLILO DA UĐE! Rus prisustvovao strašnoj sceni u Subotici: Pita - da li je ovo kod vas normalno? (FOTO)

Autor:

Vesti

12.11.2023

14:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rus Maks koji živi u Subotici u naselju Radijalac prisustvovao je nimalo prijatnoj sceni sinoć u tom gradu.

IZBACILI DETE NA TERASU PO LEDENOM VREMENU, 10 MINUTA PLAKALO I MOLILO DA UĐE! Rus prisustvovao strašnoj sceni u Subotici: Pita - da li je ovo kod vas normalno? (FOTO)

Foto: shutterstock, ST/N. MANDIĆ

Naime, kako je naveo na Fejsbuku, kroz prozor svog stana video je roditelje koji su ostavili dete na terasi, u popodnevnim satima, kada je već zahladnelo, i to bez jakne ili prsluka, a devojčica je uznemireno plakala i molila da je puste unutra.

- Dragi građani Subot­ice, pre samo sat vremena gledao sam kako je devojčicu od 4-6 godina, u dže­mperu, izbacili na balkon na spratu. Mn­ogo je plakala i tra­žila da je puste unutra. Desetak minuta kasnije puštena je u stan, ali sam kroz prozor video da je ostavljena da sedi pored vrata. Ja sam iz Rusije i ne znam mnogo o lokal­noj tradiciji podiza­nja dece, pa vas mo­lim da mi kažete da li je normalno da se ovo radi sa malom decom ovde? Može li se išta učiniti da se detetu pomogne­? Nažalost, ne znam srpski dovoljno do­bro da bih pozvao po­liciju. Koristim Google prevodilac. Priložio sam adresu i fotografiju balkona na kome je dete sedelo - napisao je on.

Republika

Foto: Facebook/Subotica oglasi

Objava na Fejsbuku

"Ne, ovo nije naša tradicija i jeste za policiju"

Subotičani su odmah reagovali na ovu objavu i sugerisali komšiji da odmah pozove policiju.

"Zasto niko nije zvao policiju odmah?", "Nema veze sa tradicijom, nije normalno i jeste za policiju", "Dragi ljudi,nemojmo voditi diskusiju oko toga ko je čovek, što je prijavio... Pametnije je da neko odreaguje i pozove policiju!!! Lako će utvrditi da li je istina, a nemojte da uskoro bude kasno. Nemojte da dete preživljava traume i ko zna šta još! Dajte Subotičani", samo su neki od komentara.

Republika

Foto: Ilustracija:Profimedia

Uplakana devojčica/Ilustracija

Međutim, ono što više zabrinjava u ovoj situaciji je da ima mnogo onih koji smatraju da je normalno izbaciti dete na terasu "da se ohladi".

- Ljudi, ne preterujte sa reakcijama! Ništa strašno joj se nije desilo što su je izbacili malo na balkon da ohladi glavu. Verovatno je bila histerična i nemoguća, a danas je zabranjeno tući decu, pa su roditelji smislili to kao meru. Koliko nas je odraslo uz prut po dupetu, stajanje u ćošku, ja sam čak klečao na kukuruzima, i ništa nam ne fali. Neće ni njoj ništa da fali zbog 10 minuta provedenih na balkonu. Nisu je bacili u bunar, nego izveli na balkon. Smirite doživljaj - jedan je od takvih komentara.

Ostavljanje na terasi nije normalno!

Inače, ostavljanje deteta u prostorijama u kojima nemaju osnovne uslove za normalan život i funkcionisanje, zaključavanje van kuće ili u drugim prostorijama, ipak je, kažu naši sagovornici iz socijalne zaštite, vid nasilja.

Ako se nije bilo prijava ranije i ne dokaže se da je dete zlostavljano u kontinuitetu, nakon prijave policiji, a u saradnji sa Centrom za socijalni rad, roditelji bi mogli da dobiju neki vid korektivne mere u ovakvim i sličnim situacijama.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Džo

12.11.2023 14:55

Što kod nas nije normalno, nije ni u Rusiji. Neće ništa biti detetu, samo se malo smrzlo, ipak je džemper imalo.