Potpisani sporazumi o slobodnoj trgovini sa Kinom, akcioni plan za "Pojas i put" i memorandum u oblasti ekonomske saradnje!

Autor:

Vesti

17.10.2023

11:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpisani su ugovori o slobodnoj trgovini, kao i srednjoročni akcioni plan.

Potpisani sporazumi o slobodnoj trgovini sa Kinom, akcioni plan za "Pojas i put" i memorandum u oblasti ekonomske saradnje!

Foto: Tanjug/TANJUG VIDEO

Danas je delegacija Srbije u Pekingu potpisala 3 strateška sporazuma u prisustvu predsednika Si Đinpinga.

Sporazume su potpisali ministar Siniša Mali, ministar Tomislav Momirović.

Kako je najavljivano potpisani su ugovor o slobodnoj trgovini, koji je potpisao Tomislav Momirović, kao i srednjoročni akcioni plan za implementaciju inicijative "Pojas i put" od 2023. do 2025. godine, zatim ugovori o zajedničkom unapređenju industrijske i investicione saradnje i memorandum o razmeni i saradnji u oblasti ekonomske razvojne politike, koji je potpisao Siniša Mali.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Narodne Republike Kine Si ĐinPingom u Pekingu.

Republika

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić i Si Đinping

Sastanku su prisustvovali i članovi srpske delegacije, među kojima su ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, ministar finansija Siniša Mali, ministar odbrane Miloš Vučević, ministarka kulture Maja Gojković, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar trgovine Tomislav Momirović i ambasadorka Srbije u Kini Maja Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading