ČOVIĆU NAMEŠTAJU TUČU: Ovo je istina o Filipovoj ulozi u incidentu

Autor:

Sport

17.10.2023

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je laž kako bi mu se ukaljalo ime i izvukla možda neka suspenzija, kaže svedok koškanja na terenu.

ČOVIĆU NAMEŠTAJU TUČU: Ovo je istina o Filipovoj ulozi u incidentu

Foto: Starsport

Kao bomba odjeknula je u ponedeljak vest da je Filip Čović učestvovao u tuči na košarkaškom meču. Brzo se Srbijom proširila informacija da je nekadašnji košarkaš brojnih domaćih klubova, pre svega Crvene zvezde Meridianbet i FMP, bio akter tuče na niželigaškom meču između njegovog kluba AST i Zvezdara u okvirtu SportiMejt lige, ali to je samo delimično tačno.

Kako Republika saznaje, nekadašnji igrač crveno-belih jeste bio na tom meču, jeste se našao na delu terena gde je izbila tuča, ali ne da bi nekog udarao, već da bi razdvajao. To je za naš portal potvrdio i jedan od svedoka nemilog događaja.

Foto: printscreen/youtube.com

 

- Lažu da je Filip Čović tukao, kao što su napisali i za još neke igrače. To je nameštaljka, pokušavaju da ih uvuku u prljavu igru. Da mu ukaljaju ime i možda izvuku neku suspenziju svesni da on puno znači svom timu u tom takmičenju. Istina je da je Čović bio u tom metežu da bi razdvojio sukobljene igrače. On je pokušao da prekine haos svojim autoritetom, kao neko ko je igrao košarku na najvišem mogućem nivou - rekao je za naš portal svedok tuče.

Da se sve ovako odigralo, odnosno da Filip Čović nije bio vinovnik tuče već mirotovorac, posvedočio je i direktor SportiMejt lige Aleksandar Mitković.

- Utakmica je odigrana u duhu fer-pleja i sportskog nadmetanja. Istina, došlo je do verbalne rasprave između igrača i situacija je eskalirala kada su se ostali igrači pridružili i počelo je međusobno odgurivanje. Međutim, važno je napomenuti da zahvaljujući brzoj reakciji većeg dela obe ekipa nije došlo do ozbiljnih incidenata. Policija je intervenisala i napravila zapisnik, a radujemo se što niko nije povređen. Svesni smo da slični incidenti mogu da se dese, kako u našoj ligi, tako i u svetu sporta. Kao liga sa preko 100 ekipa u kojoj se svake nedelje igra više od 40 utakmica, trudimo se da očuvamo sportski duh i bezbednu atmosferu za sve učesnike - rekao je Mitković za Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading