OTKRIVENO KO JE TAJANSTVENI INVESTITOR: Ovo je nemački gigant koji otvara pogon u Srbiji

Vesti

04.03.2018

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Krug se sužava - nemački gigant koji će uskoro otvoriti pogon u centralnoj Srbiji (spekuliše se da je reč o Kraljevu) i zaposliti čak 10.000 ljudi najverovatnije je ZF, svetski lider u proizvodnji komponenti za motorna vozila.

Foto: youtube.com/ neuwagenvideo
Kompanija je jedna od moćnijih u svetu

Ta investicija, kako smo već pisali, mogla bi da bude prethodnica dolaska moćnog BMW, koji takođe planira fabriku u istočnoj Evropi i realno je da izbor padne na našu zemlju.

Posle nedavne posete Nemačkoj, predsednik Aleksandar Vučić najavio je dolazak jednog giganta iz te zemlje, ali nije želeo da iznosi detalje. Pre toga, hrvatski biznismen Mate Rimac obelodanio je da je Srbija pobedila u konkurenciji 15 zemalja i da će ovde investirati kompanija sa 140.000 zaposlenih i prihodima koji su gotovo jednaki hrvatskom BDP.

RepublikaFoto: BMW Media
Kompanija proizvodi delove za BMW

Kako je objavio Sputnjik, radi se o kompaniji ZF, vodećoj u svetskim razmerama u svojoj oblasti, a u prilog tome govori da se Nemci 2. marta upisali u Agenciju za privredne registre (APR) preduzeće "ZF E-Mobiliti SRB" sa sedištem na Novom Beogradu, a kao direktor je naveden Milan Grujić, dosadašnji direktor njihovog predstavništva u Srbiji.

Ono što se odranije zna, a otkrio je Hrvat Rimac, jeste da će nemačka kompanija u Srbiji proizvoditi delove za električne automobile, između ostalog i za BMW, što bi moglo da bude i presudno da uprava auto-giganta izabere baš našu zemlju za svoju novu fabriku.

Kako je objavio Rimac, ZF je tražila najbolju lokaciju između čak 15 zemalja, a u finale su ušle Srbija i Makedonija. Na kraju, pobedila je naša zemlja zbog najboljih uslova, odnosno kako je napisao hrvatski biznismen "proaktivnosti srpske vlade".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading