PENZIONERSKE KARTICE OD SADA I NA ŠALTERIMA POŠTE: Evo svih detalja na jednom mestu - pogledajte od kada počinje prijava (VIDEO)

Autor:

Vesti

08.08.2023

10:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijave za penzionerske kartice od danas i na šalterima Pošte, a penzionerima će obezbediti mnoge pogodnosti, kao i popuste.

PENZIONERSKE KARTICE OD SADA I NA ŠALTERIMA POŠTE: Evo svih detalja na jednom mestu - pogledajte od kada počinje prijava (VIDEO)

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Direktor Pošta Srbije Zoran Đorđević, najavio je da penzioneri u Srbiji od danas mogu da se prijave za penzionerske kartice na šalterima 1.530 pošta širom zemlje.

On je, na predstavljanju nove usluge u Glavnoj pošti u Beogradu, kazao da je kartica besplatna i da će penzionerima pružati brojne pogodnosti od 1. oktobra, od kada će moći da je koriste.

Prema rećima direktora Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Relje Ognjenović, za penzionersku karticu se do sada prijavilo 660.000 penzionera.

Republika

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Zoran Đorđević i Relja Ognjanović

Prijava za penzionerske kartice počela je 15. marta.

Penzionerske kartice obezbediće od 1. oktobra brojne pogodnosti i popuste kod trgovačkih lanaca, apoteka, ugostiteljskih i turističkih objekata, zdravstvenih centara i drugo.

- Postali smo deo projekta koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić. Želimo da toj kategoriji stanovništa pružimo neka prava koja će da im olakšaju život. Moći će na šalterima u svojim mestima da podnesu zahteve za kartice, a edukovaćemo radnike da svakom penzioneu ponude ovu karticu - kaže Đorđević.

Do sada je u mnogim gradovima, pored Beograda, održana promocija penzionerske kartice a uz to su i potpisani sporazumi PIO Fonda i brojnih lokalnih preduzeća o davanju popusta ili drugih pogodnosti penzionerima.

Svi penzioneri su pozvani da se prijave za penzionersku karticu nove generacije u poslovnicama pošta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading