MINISTAR MALI IZVEO RAČUNICU TAJKUNSKIM "STRUČNJACIMA": Objasnio kako će penzije biti povećane za više od 55 odsto

Autor:

Vesti

20.07.2023

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar finansija se oglasio na društvenoj mreži Treds

MINISTAR MALI IZVEO RAČUNICU TAJKUNSKIM "STRUČNJACIMA": Objasnio kako će penzije biti povećane za više od 55 odsto

Foto: Printscreen

Siniša Mali

Potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali odgovorio je stručnjacima koji su, kako su tajkunski mediji objavili, "zbunjeni" računicom koju je Mali izložio građanima.

Naime, ministar Mali je najavio da će penzije biti povećane za više od 55%, te objasnio istim "stručnjacima" kako je to moguće.

- “Stručnjaci zbunjeni računicom” po kojoj će u sledećoj godini, u odnosu na decembar 2021. godine, penzije kumulativno biti povećane za više od 55%, kako sam juče izjavio u medijima. S obzirom na to da “stručnjaci” ne znaju da izvedu računicu, uradiću to umesto njih. Dakle, penzije su povećane tokom 2022. godine dva puta, u januaru 5,5%, pa vanredno u novembru 9%. Zatim su indeksirane početkom 2023. sa 12,1%, a u oktobru 2023. će biti povećane dodatno za 5,5%. Osim toga, očekujemo uskladjivanje penzija u 2024. od 14,6%. Takvom dinamikom indeksacije, ostvaruje se kumulativni rast penzija od 55,8% u odnosu na decembar 2021. godine. Podsetiću tzv. stručnjake i da će prosečna penzija u januaru sledeće godine iznositi 389 evra, dok je 2012. godine iznosila 204 evra. - napisao je Mali na društvenoj mreži Treds.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading