EVO KADA POČINJU PRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE! Najstariji će imati prava na brojne popuste

Autor:

Vesti

13.02.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravo na ovu vrstu pomoći imaće 1,7 miliona penzionera.

EVO KADA POČINJU PRIJAVE ZA PENZIONERSKE KARTICE! Najstariji će imati prava na brojne popuste

Foto: Tanjug/AP

Korišćenje penzionerskih kartica moglo bi da počne od 1. oktobra, najavio je je nedavno predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Zahvaljujući ovim karticama, penzioneri će imati popuste za kupovinu i prilikom plaćanja računa. 

Pravo na novu vrstu pomoći države imaće svih 1,7 miliona penzionera, a prijava kreće 15. marta.

Očekuje se da će prve kartice biti dodeljene tokom leta.

- Od 15. marta kreće prijava penzionera za penzionersku karticu. Sa ovim karticama penzioneri imati popuste prilikom kupovine u prodavnicama, plaćanja računa u restoranima i slično -rekao je ministar Siniša Mali.

Kartice će im omogućiti da obave i zdravstvene preglede, koji će biti organizovani i u parkovima u velikim gradovima i domovima zdravlja. Na popuste će moći da računaju isprva u pojedinim radnjama, ali se radi na tome da se spisak velikih lanaca proširi, piše Blic.

- Razmišljamo kako dodatno da povećamo životni standard za penzionere. O mestima gde ćemo moći da održimo besplatne preglede, kao i najbolju maksimalnu zaštitu i meru. Kao i da imaju posebne pogodnosti i u trgovinskim radnjama. Da znaju da imaju na punu korpu, da će da plate niže cene. To sve može da počne od 1. oktobra. Mi sad od marta krećemo u akciju da se se to spovede - istakao je Vučić.

- Da kada penzioneri imaju punu cenu 10.000 dinara, da će platititi manje 200, 300 ili 500 dinara manje, što nije malo - dodao je predsednik.

On je najavio i da će ovo pomoći da penzioneri imaju više novca i bolji standard.

- Onda idemo u žestoku akciju kao država da angažujemo što više firmi koji će da nude svoje usluge. Želimo da penzioneri imaju više novca i bolji životni standard, mi smo to radili pre za Beograd, a sada prvi put radimo u celoj Srbiji. To će moći svi jednako da koriste, na primer, u Babušnici, Priboju, Kikindi, Beogradu i svakom drugom mestu - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Dalibor

13.02.2023 16:43

Da li imam pravo porodicna penzije na Kartica