NAJVIŠE PRODATIH VIKENDICA JE BAŠ U OVOM MESTU: Najskuplja u Srbiji plaćena "samo" 410.000 evra!

Autor:

Vesti

12.11.2022

14:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Cene vikendica u Srbiji su se kretale od 1.000 do 410.000 evra.

NAJVIŠE PRODATIH VIKENDICA JE BAŠ U OVOM MESTU: Najskuplja u Srbiji plaćena "samo" 410.000 evra!

Foto: Republika/ST/N. Pančić

Vikendica, kuća van gradske gužve

U opštini Inđija je u prvom polugodištu ove godine prodato najviše vikendica, odnosno njih 87, zaključuje se na osnovu izveštaja Republičkog geodetskog zavoda o stanju na tržištu nepokretnosti.

Odmah iza nje je Novi Sad sa upola manje, odnosno 43 prodate vikendice. Treće mesto dele Beočin, Zrenjanin i Irig sa 33 prodate nekretnine.

U ukupno 15 opština, koje su obuvhaćene izveštajem, u prvoj polovini godine je prodato 408 vikendica.

Cene prometovanih vikendica na teritoriji cele zemlje su se, kako se navodi u izveštaju, kretale od 1.000 do 410.000 evra, koliko je dato za vikendicu u Sremskoj Kamenici.

Podsetimo, prošle godine najskuplja vikendica cenjena je 610.000 evra i nalazi se na Kopaoniku.

Cena vikendica u Inđiji kretala se od 2.040 do 68.000 evra. Iako ostaje prva, po broju prodatih vikendica, beleži pad.

Naime, u prvom polugodištu 2020. godine je u ovoj opštini prodato 98 vikendica, zatim 2021. 106, a ove kao što smo već spomenuli 87.

Pored vikendica, van gradske gužve se kupuju i veće kuće i vile.

Kosmaj se vremenom istakao kao top lokacija, naročito za Beograđane, kako zbog svoje pristupačnosti i blizine, tako i zbog prirodnih lepota. Nepunih 60 kilometara je udaljen od prestonice, te predstavlja idealno rešenje za "beg iz grada", recimo, petkom posle posla.

Sudeći po oglasima i iskustvima naših sugrađana, tamo sada bukvalno niču velelepne vile, čitavi kompleksi, velnes centri, restorani, hoteli, bazeni. Ukratko, ova srpska planina postaje nešto poput Hemptonsa, nadomak Njujorka.

Ako sada listate oglase, najniža cena kuće je 200.000 evra. Jedna vila vredi čak 700.000 evra, mada ima oko 700 kvadrata. Ipak, to znači da je cena po m2 hiljadu evra, što nije malo za planinsku zonu. Primera radi, te cene i dalje nalazimo u gradskim perifernim zonama kao što su Rakovica, deo Čukarice, Palilule itd.

Takođe se sve više traže i Divčibare, mada je ta planina bliže Valjevu, tako da je ova opcija Beograđanima možda primamljivija. Sve u svemu, kvadrat na Divčibarima je dostigao cenu od 1.800 evra, što dovoljno govori o njenoj popularnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading