TOTALNI KOLAPS! Cene blizu istorijskog maksimuma: TRŽIŠTE DIVLJA, NIKO NE MOŽE DA PRETPOSTAVI ŠTA ĆE SE DALJE DEŠAVATI!

Autor:

Vesti

04.03.2022

08:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rat u Ukrajini koji već devet dana potresa čitav svet, ostavlja posledice na finansijsko tržište. Cene gasa, nafte, pšenice, ali i zlata premašuju sve granice. Cena zlata je danas blizu istorijskog maksimuma.

TOTALNI KOLAPS! Cene blizu istorijskog maksimuma: TRŽIŠTE DIVLJA, NIKO NE MOŽE DA PRETPOSTAVI ŠTA ĆE SE DALJE DEŠAVATI!

Foto: www.profimedia.rs

Cena zlata je blizu istorijskog maksimuma, jer se sve više investitora okreće ka ovom plemenitom metalu koji se smatra sigurnom investicijom koja zadržava svoju vrednost (i) u kriznim vremenima.

Pored zlata, cene sirove nafte, srebra, paladijuma, platine i gasa su takođe u porastu.

Cena sirove nafte je porasla više od 10% samo u proteklih pet radnih dana premašivši nivo od 100 dolara što je najviše u poslednjih osam godina. Proizvodnja nafte u Rusiji će verovatno opasti zbog (potencijalnih) sankcija koje bi direktno mogle biti uvedene i ruskom energetskom sektoru.

Kanada, četvrti proizvođač nafte u svetu, najavila je da će uvesti sankcije na uvoz ruske nafte, a raste pritisak i na SAD i druge zemlje da isto učine.

Republika

Foto: MUP Srbije

 

Paladijum je dostigao najvišu cenu u poslednjih šest meseci jer je Rusija najveći svetski proizvođač paladijuma. Izvoz ovog izuzetno dragocenog metala će se verovatno suočiti sa sličnim problemima kao i izvoz energenata.

Slično je i sa platinom čija cena takođe ubrzano raste, jer Rusija zauzima drugo mesto po proizvodnji u svetu.

Rat koji se dešava u Evropi bi mogao postati sve intenzivniji, ukoliko se brzo ne postigne bilo kakav mirovni sporazum ili primirje, a uvođenje novih sankcija Rusiji bi moglo dodatno da pogura cene plemenitih metala na više.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading