SRBIJA I TE KAKO IMA ŠTA DA POKAŽE NA "EKSPO 2020 DUBAI"! Od simulatora za astronaute do električnih bicikala i zelenih krovova

Autor: Srbija učesnik svetske izložbe Ekspo 2020 Dubai

Vesti

02.09.2021

11:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i te kako ima šta da pokaže na "Ekspo 2020 Dubai"! Tokom trajanja svetske izložbe "Ekspo 2020 Dubai" od 1. oktobra 2021. do 31. marta 2022. biće organizovano devet tematskih nedelja na kojima će biti promovisane svetske inovacije iz različitih oblasti čija primena treba da doprinese rešavanju globalnih problema i izazova!

Foto: Promo

 

Privredna komora Srbije raspisala je, do sada, pozive za prve tri tematske sedmice posvećene klimi i biodvreziteu, svemiru, i urbanom razvoju, a sudeći po pristiglim prijavama, naše privredne delegacije predstaviće projekte i rešenja zasnovane na najsavremenijim tehnologijama koji mogu da „pariraju“ velikim svetskim igračima. 

Na prvoj tematskoj nedelji "Klima i biodiverzitet" od 3. do 9. oktobra pred pred poseticioma izložbe u Dubaiju naći će se električni bicikli, zeleni krovovi, dijagnostički testovi "Made in Serbia", kao i mnogi drugi inovativni proizvodi i rešenja koji mogu da doprinesu razvoju cirkularne ekonomije, unapređenju energetske efikasnosti, smanjenju emisije štetnih gasova i ublažavanju klimatskih promena. 

U drugoj tematskoj nedelji "Svemir" od 17. do 23. oktobra srpski metalski i elektro sektor, predstaviće visokotehnološka rešenja među kojima su simulator za astronaute, delovi i oprema za avioindustriju, komponente za medicinske uređaje i mašine u oblasti naprednih tehnologija... Prijave za ovu temstsku nedelju otvorene su do 3. sepetembra 

Do 20. sepetembra domaća građevinska operativa, investitori, projektanti, izvođači radova, predstavnici kompanija iz komunalnog sektora mogu se prijaviti za nedelju "Urbanog i ruralnog razvoja" koja traje od 1. do 5. novembra. 

- Ovo je izuzetna prilika da se kompanije iz Srbije predstave širokom spektru potencijalnih partnera iz celog sveta i pokažu svoja rešenja posvećena razvoju i održivosti pametnih gradova. Veliki broj država imaće svoje privredne delegacije u Dubaiju, a Srbija će svoje potencijale u nedelji urbanog i ruralnog razvoja predstaviti na investicionoj konferenciji uz prisustvo renomiranih partnera - kaže Marko Selaković, šef kancelarije PKS u Dubaiju i B2B direktor "Ekspo 2020 Dubai".

Osim kompanija za Svetsku izložbu zainteresovane su i relevantne istraživačke i naučne istitucije, startapi,  klasteri, naučno-tehnološki parkovi, fakulteti, konsalting agencije koji će takođe prezentovati inovativna rešenja i biti u prilici  da pronađu potencijalne partnere i investitore iz različitih zemalja i kontinenata.

- Programski sadržaji predstavljanja Srbije na Svetskoj izložbi svakodnevno se dopunjuj novim biznis i investicionim prilikama. Komunikacija sa privednicima u UAE, kao i sa Paviljonima 190 drugih zemalja predstavlja zaista efikasnu poslovnu platformu - dodaje Igor Kovačević, direktor Paviljona Srbije na "Ekspo 2020 Dubai". 

Sve informacije na sajtu PKS 

Zainteresovane kompanije treba da popune upitnike na engleskom jeziku i dostave Privrednoj komori Srbije. Sva neophodna dokumenta nalaze se na https://pks.rs/dubai-expo-2020. Pored nastupa na Ekspou, besplatnih letova i lokalnih transfera, za kompanije koje žele da istraže tržište i počnu svoje poslovanje u UAE, obezbeđena je puna podrška kroz Poslovni centar Srbije u slobodnoj zoni Dubai South.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading