Osvežite svoj dom smelim kombinacijama u uređenju enterijera

Autor: Republika

Vesti

05.08.2021

10:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Ukoliko želite da unesete u vaš dom vedrinu i novu energiju, predlažemo da se opredelite za kombinaciju različitih stilova. Važno je da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, pa su upravo zbog toga smernice dizajnera enterijera uvek dobrodošle.

Foto: Promo

 

Ukoliko želite da unesete u vaš dom vedrinu i novu energiju, predlažemo da se opredelite za kombinaciju različitih stilova. Važno je da budete pažljivi, budući da je tanka linija između skladno uređenog prostora i onog u kome se malo preteralo, pa su upravo zbog toga smernice dizajnera enterijera uvek dobrodošle.

Ambijent u kome je osnova klasičan stil može menjati svoju formu i utisak koji ostavlja kada se kombinuje sa komadima koji pripadaju potpuno drugačijim stilovima i epohama.

Kada govorimo o celokupnom ambijentu uređenom u klasičnom stilu, sjajan predstavnik je kolekcija ROYAL. Ona svojim dizajnom, koloritom, specifičnim detaljima poput ručica, ivicama dekorativne obrade prikazuje prefinjenu jedinstvenost, dok se uz nju savršeno uklapa raskošna forma, neutralni tonovi i udobnost garniture TINA.

Foto: Promo

 

Uređenje ambijenta bez mešanja stilova, bez kontrasta i upadljive dekoracije, jeste igra na sigurno, ali je velika verovatnoća da će se u prostoru koji uređujete osetiti sterilnost i monotonija. Ukoliko ste ipak spremni za ekperimentisanje, počnite od boje. Odabir boje zavisi od vašeg ukusa i od toga kakvo okruženje želite da stvorite. Ukoliko je nameštaj u neutralnim tonovima, imate svu slobodu prilikom odabira akcentne boje, potrebno je samo da odaberete fokusnu tačku.

Fokusna tačka ambijenta može biti ugaona garnitura ELENA u ljubičastoj boji, a akcentovana boja se može istaći i dekoracijom, pa čak i povezati elemente različitih stilova.

Kada se na ovaj način razbije monotonija, obično ostane prostora da budete još smeliji, što možete učiniti uvođenjem još jedne nove boje.

Foto: Promo

 

Klasičnu kolekciju ROYAL možete upotpuniti i modernom ugaonom garniturom GALIJA LUX M, čije svedene linije pripadaju aktuelnom minimalizmu, a u ambijent će se odlično uklopiti i moderni klub stočići ATRIA fi 45x42 i fi 32x40. Ispod stočića možete postaviti klasični tepih, čime ćete dodatno povezati ove stilove.

Mešanje stilova ne mora biti ,,tabu tema” kada to uradite na pravi način, a za dobru usklađenost svih delova ambijenta, njegovu umerenost i ritam, zadužena je dekoracija. Dizajneri enterijera Forma Ideale savetuju da na klasičnu komodu postavite modernu lampu, a iznad nje možete postaviti i ogledalo. Ovako se stvara prijatna atmosfera koja ne mora da bude ,,dosadna” da bi bila mirna.

Ukoliko je u vašem domu klasična osnova, možete je upotpuniti modernim akcentima. Sa druge strane, moderne ambijente ćete vrlo jednostavno oplemeniti klasičnim detaljima. Šta god da izaberete, budite sigurni da nećete pogrešiti, jer smele kombinacije stvaraju nesvakidašnje ambijente i ostaju zapamćene.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (0)

Loading