Veliki skok onlajn trgovine: Evo šta Srbi najviše kupuju preko interneta!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

15.09.2020

23:41

Vrednost realizovanih transakcija putem elektronske trgovine u našoj zemlji je u prethodne tri godine porasla za čak 300 odsto, a ove godine je uzlazna putanja razvoja nastavljena.

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Od vanrednog stanja e-kupovina hrane u Srbiji povećana je za 200 odsto, odeće duplo, a tehničkih uređaja i računarske opreme za 50 procenata. Ovo je izjavila državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, na onlajn panelu o trendovima e-trgovine u Srbiji.

- Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije virusa korona, poštanski operateri su zabeležili rast broja pošiljki, odnosno dostava robe kupljene putem elektronske trgovine za čak 40 odsto - istakla je Matićeva. - Evidencija trgovaca pokazuje da je e-kupovina povećana od 50 do čak 300 procenata, u zavisnosti od vrste roba i usluga.

Tanjug/F. KRAINČANIĆ
Tatjana Matić

Ona je navela da posle ukidanja vanrednog stanja poštanski operateri i dalje imaju veći rast nego u vreme proglašenja pandemije, i to od 50 do 100 odsto, a većina trgovaca je zadržala porast od oko 100 procenata u odnosu na isti period prethodne godine.

Komentari (0)

Loading