Mali sa predstavnicima MMF o reformi Poreske uprave

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

01.10.2019

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sagovornici su se saglasili da transformacija Poreske uprave ide u dobrom smeru i da se poštuju planirani rokovi.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali danas je sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju je predvodi Stiv Vespermen, razgovarao o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave.

Sagovornici su se saglasili da transformacija Poreske uprave ide u dobrom smeru i da se poštuju planirani rokovi, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Navedeno je da su na prethodnom sastanku percipirane tri ključne oblasti na kojima treba da se radi - IT reforma, razdvajanje osnovnih i sporednih delatnosti, praćena smanjivanje broja filijala, kao i menadžment ljudskih resursa.

Kada je reč o razdvajanju osnovnih i sporednih delatnosti i smanjivanju broja filijala, ministar je istakao da je taj deo posla završen, a da se trenutno radi na IT reformi, što podrazumeva i redizajniranje poslovnih procesa.

Mali: U Poreskoj upravi biće zaposleni novi ljudi

Mali je rekao i da će u Poreskoj upravi biti zaposleni novi ljudi, kao i da je od ključne važnosti da se oni obuče i edukuju na pravi način, kako bi modernizacija te uprave bila sveobuhvatna i uspešna.

Ministar je upoznao sagovornika i da bi krajem sledeće godine trebalo da počne izgradnja nove zgrade Poreske uprave, da je već pronađena lokacija i urađeno idejno rešenje.

On je dodao da će to biti simbol novog početka za Poresku upravu.

Vespermen je istakao da MMF zadovoljan dosadašnjim rezultatima kada je reč o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave, te da ima još dosta posla, ali da je važno da se poštuju zadati rokovi, navedeno je u saopštenju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
jovana

01.10.2019 15:55

Srbija je sprovedenim reformama uspela da uspostavi ekonomsku stabilnost . Pred nama je jos uvek period oporavka, ali je najvaznija cinjenica da idemo u dobrom smeru.

Helena

01.10.2019 16:29

Jos jedna vaza oblast za reformu.

hana

01.10.2019 17:30

Sve donesene reforme su poboljsale stanje u Srbiji.

Ruzica

01.10.2019 17:34

Konacno je Srbija uspela reformama da oporavi ekonomiju..Hvala Bogu idemo u dobrom smeru.