Nastavlja se završetak velikih projekata, Aerodrom "Morava" od Vidovdana biće otvoren za civilne letove

Autor: srbijadanas.com, Republika

Vesti

18.06.2019

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Lađevcima su u toku poslednje pripreme, a prema svemu sudeći, biće ovo savremena vazdušna luka. Kako će izgledati unutrašnjost "Morave" pokazao je direktor Aerodroma Srbije Mihajlo Zdravković.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ

Uloženo je dosta truda, ali i finansijskih sredstava kako bi naša država dobila i treći civilni aerodrom. Vredno se radi i ovih nekoliko dana pred samo otvaranje i do Vidovdana će sve biti spremno za prve letove - kaže Zdravković za agencije.

Na aerodromu u Lađevcima posao će dobiti pedeset dvoje ljudi, a otvaranje ove vazdušne luke doneće nemerljiv ekonomski i turistički potencijal. 

- Očekujemo veliki protok putnika, ali i robe. Time će rasti i mogućnost za nova zapošljavanja, jer u krugu aerodroma biće otvoreni fri šopovi, kargo agencije, banke - istakao je Zdravković.

Za saradnju sa civilnim aerodromom Morava već su zainteresovane i svetske avio kompanije, a prvi avioni poleteće najverovatnije ka Turskoj i Nemačkoj.

Kako izgleda unutrašnjost aerodroma pogledajte u video prilogu:

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading