Sve smo bliže metrou u Beogradu! Počinju pregovori oko finansiranja projekta

Autor: Republika, Tanjug

Vesti

14.06.2019

08:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da je izgradnja metroa u Beogradu veliki i skup projekat i da je najvažnije pitanje kako će se finansirati. Ona je najavila da će danas o tome početi razgovori.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

- Razgovaraćemo i o strukturi cene i jedne i druge linije, odnosno započeti razgovore kako ćemo to finansirati - rekla je ministarka novinarima u Beogradu.

Danas će biti održana sednica Radne grupe za realizaciju projekta izgradnje metroa u Beogradu, kojom Mihajlovićeva predsedava zajedno sa ministrom finansija Sinišom Malim, a francuska firma "Ežis" predstaviće dve linije beogradskog metroa koje je u svojoj predstudiji izvodljivosti predložila Gradu Beogradu.

- Projekat metroa je najvažniji projekat za grad Beograd, ali jednako je važan i za Srbiju. Procenjena vrednost investicije za dve linije, prema studiji izvodljivosti koju je radila francuska kompanija, iznosi 4,4 milijarde evra i to je ogroman novac - rekla je Mihajlovićeva.

Ona je navela da će današnjem sastanku prisustvovati i ministar finansija, predstavnici grada, francuske kompanije "Ežis" i kineske "Power Construction Corporation of China".

- U javnosti se sada više priča gde je koja stanica, ali važnija tema je da vidimo kako ćemo isfinansirati te dve linije. Grad Beograd to ne može sam, a nesporno je da nam treba. Pitanje svih pitanja kod metroa su uslovi finansiranja, odnosno način na koji ćemo izvršiti finansiranje. Danas ćemo o tome bar započeti razgovore - rekla je Mihajlović novinarima nakon sastanka s delegacijom Saveta za razvoj trgovine Hong Konga i kineskih kompanija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading