Zašto su različite cene za istu uslugu autobuske stanice?

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

11.04.2019

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komisija za zaštitu konkurencije (KZK) pokrenula je postupak ispitivanja povrede konkurencije protiv jednog autoprevoznika iz Vrnjačke Banje zbog naplaćivanja različitih cena za stanične usluge putnicima i prevoznicima.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Foto: Ilustracija

Naplaćivanje različitih cena stanične usluge na jedinoj autobuskoj stanici u Vrnjačkoj Banji putnicima za različite prevoznike na istim relacijama, različite iznose za iste usluge u zavisnosti da li autobusi saobraćaju na gradskim i prigradskim, međumesnim ili međunarodnim linijama, biće predmet ispitivanje Komisije za zaštitu konkurencije koja će utvrditi da li je na taj način zloupotrebljen dominantni položaj. 

U ovom postupku Komisija će ispitivati i naplaćivanje različitih iznosa staničnih usluga prevozničkim firmama u zavisnosti od toga na kojoj vrsti linija saobraćaju. 

Naplaćivanje različitih cena može predstavljati povredu konkurencije, pa je Komisija pokrenula postupak i pozvala sva lica koja poseduju podatke, isprave ili relevantne informacije o činjeničnom stanju da im iste dostave. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading