Komercijalna banka postigla profit veći od očekivanog

Autor: Sponzorisani tekst

Vesti

14.12.2018

15:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komercijalna banka je za prvih 11 meseci ove godine ostvarila profit od 7,8 milijardi dinara ili 66 miliona evra i za deset odsto premašila plan profitabilnosti za celu 2018. godinu.

Foto: Promo foto
Vladimir Medan, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke

Predsednik Izvršnog odbora Vladimir Medan je u intervjuu za "Večernje novosti" rekao da je to najbolji poslovni rezultat koji je banka ostvarila poslednjih godina.

- U svim segmentima poslovanja ostvarili smo ili rast ili uštede i to ne na uštrb kvaliteta usluga - rekao je Medan i naveo da je ta banka lider i po štednji građana koja iznosi 1,65 milijardi evra.

Na pitanje da li kamatne stope na dozvoljene minuse mogu da budu niže kao u regionu Medan je rekao da su cene svih usluga i za stanovništvo i za privredu u Srbiji među najnižima u regionu.

Dodao je da više od 80 odsto zemalja u regionu ima cene usluga i kredita više nego u Srbiji.

- Kod instant kredita, kakav je dozvoljeni minus kamatne stope su u Srbiji više nego u regionu jer kada neki zajam ne zahteva kreditnu analizu i ostavlja mogućnost da klijent u svakom trenutku može da povuče sredstva, to takođe ima cenu - rekao je Medan.

Istakao je da su američke Federalne rezerve iz negativnih kamatnih stopa izašle na pozitivne, a ako to uradi i Evropska centralna banka u toku 2019. godine da će krediti poskupeti i u Srbiji.

Ogovarajući na pitanje da li sledeće godine očekuje niže troškove na ime osiguranja depozita Medan je rekao da je najavljeno da bi sredinom sledeće godine banke mogle da u osnovicu za plaćanje premija osiguranja obračunavaju samo depozite do 50.000 evra, što bi smanjilo troškove bankama i "moglo da dovede do niže cene kredita".

Na pitanje da li američki fond "Ripplewood Advisors" planira da kupi 20 odsto Komercijalne banke Medan je rekao je to pitanje za akcionare, a da menadžment banke nema saznanja o tome osim medijskih navoda.

Komercijalna banka ima mrežu od 202 filijale i ekspoziture u Srbiji sa 2.770 zaposlenih, kao i banke u Republici Srpskoj, Banjaluci i Crnoj Gori.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading