Prokupčani pomogli drugarici iz razreda: NAJBOLJI PRIJATELJI NA SVETU!

Autor: S. RAVIĆ

Vesti

13.09.2018

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenici prokupačke Gimnazije u saradnji sa nastavnicima škole kupili su laptop Danici Cvetković koja je jedini redovni učenik sa oštećenim vidom u Prokuplju, a koja je u trećem razredu škole. Pomoću softvera ona će biti u mogućnosti da bolje pprati nastavu. Taj softver pretvara tekst u glas.

Foto: ST/S. RAVIĆ
Danica Cvetković sada će lakše da savladava školsko gradivo

- Nakon bezuspešnih pokušaja u obraćanju određenim institucijama  da nam obezbede lap top kao pomoćno nastavno sredstvo na inicijativu direktora škole Dragoslava Minića, Đački parlament je pokrenuo akciju. Svi su učestvovali prema svojim mogućnostima i sada Danica ima ono što zaslužuje- rekla je razredni starešina odeljenja u kojem je Danica, Dragica Anđelković.

Poklon drugara svečano joj je uručila predsednica Đačkog parlamenta Dušica Lazić.

- Svi smo primetili koliko se Danica trudi da savlada gradivo. Nadamo se da će sada mnogo lakše da uči - rekla je Lazićeva.

RepublikaFoto: ST/S. RAVIĆ
Najbolji prijatelji na svetu

Danica Cvetković je jedino slepo dete u Prokuplju koja od početka pohađa redovnu školu. Zahvaljujući svom radu i trudu, podršci koju ima u porodici, pre svega od sestre bliznakinje, ona je besprekoran đak, a osnovnu školu je završila kao đak generacije. I u Gimnaziji je sa svim peticama.

- Veoma sam zahvalna školii, mojim drugovima, a poklon koji sam dobila znači mnogo. Drago mi je da sam okružena humanim ljudima i opravdaću poverenje svih - kazala nam je Danica.

I zaista će sigurno tako i biti jer ovaj mali boarac veći je od mnogih starijih, a to potvrđuje i nagradama koje dobija na republičkim takmičenjima, pre svega iz srpskog jezika i književnosti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading