RODITELJI DANAS MOGU ULOŽITI ŽALBE NA PRELIMINARNE REZULTATE MALE MATURE: Evo kako! Ovog datuma konačni rezultati

Autor:

Vesti

22.06.2024

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U periodu od 8 do 15 časova!

RODITELJI DANAS MOGU ULOŽITI ŽALBE NA PRELIMINARNE REZULTATE MALE MATURE: Evo kako! Ovog datuma konačni rezultati

Foto: Tanjug/D.ANIČIĆ

Danas je poslednji dan za podnošenje žalbi na preliminarne rezultate završnog ispita u osnovnoj školi. Roditelji učenika osmog razreda imaju pravo da ulože žalbe putem portala Moja srednja škola ili neposredno u školi u periodu od 8 do 15 časova. Ova procedura omogućava roditeljima da izraze svoje eventualne primedbe na preliminarne rezultate kako bi se osigurala pravilna evaluacija učenika.

Nakon završetka procesa žalbi, konačni rezultati završnog ispita očekuju se 25. juna. Ovaj datum označava završetak jedne faze u procesu upisa u srednje škole i omogućava učenicima da saznaju svoje konačne ocene.

Nakon objavljivanja konačnih rezultata, lista opredeljenja za upis u srednju školu, poznatija kao lista želja, moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola i neposredno u školi 26. i 27. juna. Ova lista predstavlja važan korak u procesu odabira srednje škole i omogućava učenicima da izraze svoje želje i preference.

Konačna lista opredeljenja, odnosno lista želja, biće objavljena 29. juna. Ovaj datum predstavlja važan trenutak za učenike, jer će moći da saznaju koje su škole i obrazovni profili na kojima su dobili mogućnost upisa.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 2. jula. Interesantno je napomenuti da će upis u srednje škole ove godine moći da se obavi elektronskim putem, korišćenjem portala Moja srednja škola, u periodu od 2. do 6. jula. Ova inovacija omogućava efikasan i praktičan način za roditelje i učenike da obave proces upisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading