MALI MATURANTI ZADOVOLJNI ZAVRŠNIM TESTOM KOJI JE OBUHVATAO IZBORNE PREDMETE: Jedno pitanje ih posebno obradovalo, a nekoliko i namučilo!

Autor:

Vesti

20.06.2024

11:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osmaci su se složili da je matematika bila najteži predmet na maloj maturi.

MALI MATURANTI ZADOVOLJNI ZAVRŠNIM TESTOM KOJI JE OBUHVATAO IZBORNE PREDMETE: Jedno pitanje ih posebno obradovalo, a nekoliko i namučilo!

Foto: FOTO TANJUG/DUSAN ANICIC/ dr

Danas su mali maturanti imali priliku da pokažu svoje znanje iz svih pet izbornih predmeta: fizike, hemije, geografije, istorije i biologije. Utisci osmaka su izuzetno pozitivni, a oni ističu da su testovi bili neobično laki.

Osmaci su izneli svoje utiske o testovima iz svih pet izbornih predmeta, ističući da su pitanja bila prilično jednostavna, čak i ona koja su se odnosila na najviši nivo gradiva. Većina pitanja bila su "na zaokruživanje", što je doprinelo pozitivnom utisku učenika.

Jedan od predmeta koji je dobio posebne pohvale osmaka jeste fizika, koja je ocenjena kao "baš laka". Osmaci su bili zadovoljni nivoom pitanja i istakli su da im test nije predstavljao veliki izazov.

Iz geografije su istakli da su pitanja bila laka, a posebno su se osvrnuli na jedno pitanje koje se odnosilo na broj dana u mesecu tokom prestupne godine. Ovo neobično pitanje dodatno je doprinelo pozitivnom iskustvu osmaka.

Osmaci su izrazili iznenađenje jednim od pitanja iz istorije, koje se odnosilo na Aneksionu krizu. Iako je ovo pitanje bilo na najvišem nivou, učenici su ga ocenili kao iznenađujuće lagano.

Učenici su takođe istakli da su testovi iz hemije i biologije bili pristojnog nivoa, bez preteških pitanja. Ovo je dodatno doprinelo pozitivnom opštem utisku osmaka.

Osmaci su se složili da je matematika bila najteži predmet na maloj maturi, dok su ostali predmeti bili iznenađujuće lagani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading