VAŽNO ZA SVE GRAĐANE: Hitno se oglasio MUP

Autor:

Vesti

20.06.2024

10:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

MUP je naglasio važnost odgovornog i obazrivog ponašanja svih građana prilikom boravka na kupalištima.

VAŽNO ZA SVE GRAĐANE: Hitno se oglasio MUP

Foto: Wikipedia

Ministarstvo unutrašnjih poslova je apelovalo na građane povodom početka kupališne sezone da obrate posebnu pažnju na svoju bezbednost prilikom boravka na kupalištima. U skladu sa tim, MUP je istakao nekoliko ključnih saveta kako bi se izbegle potencijalne opasnosti i rizici prilikom kupanja.

Jedan od glavnih saveta koji je MUP uputio građanima jeste da spas od vrućine traže isključivo na uređenim kupalištima. Ovo je posebno važno kako bi se osigurala bezbednost i sprečile nezgode prilikom kupanja. Takođe, istaknuto je da prisustvo spasilaca na ovim uređenim kupalištima može biti od presudnog značaja u slučaju potencijalnih opasnosti.

- Bezbednost na prvom mestu! Kupališna sezona je počela, pratite naše savete: Ne rizikujte! Spas od vrućine tražite isključivo na uređenim kupalištima. Spasilac može da vam sačuva život! Deca u vodi zahtevaju stalnu pažnju! Nikada ih ne ispuštajte iz vida - objavio je MUP na svom instagram nalogu.

 

 

- Bez droge i alkohola u vodi! Ostanite trezni i bezbedni. Pokvasite se pre ulaska u vodu! Pripremite svoje telo za promenu temperature. Čak ni šampioni ne preplivavaju reke i jezera olako! Ne precenjujte svoje mogućnosti. Razmislite pre nego što skočite. Vožnja čamcem je sjajna, ali samo uz opremu za spasavanje - Bezbednost pre svega - poručuju iz MUP-a.

Kao zaključnu poruku, MUP je naglasio važnost odgovornog i obazrivog ponašanja svih građana prilikom boravka na kupalištima. Istaknuto je da zajedničkim naporima možemo sprečiti nesreće i neželjene situacije, te da je bezbednost na prvom mestu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading