AKO LETUJETE U CRNOJ GORI OVO MORATE DA ZNATE! Nove izmene i zabrana saobraćaja

Autor:

Vesti

15.06.2024

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do 15. septembra zabranjen saobraćaj na pojedinim delovima magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori

AKO LETUJETE U CRNOJ GORI OVO MORATE DA ZNATE! Nove izmene i zabrana saobraćaja

Foto: granicni prelaz dobrakovo VLADA CRNE GORE MINISTARSTVO UNUTRAŠNJIH POSLOVA kamera/printscreen

print screen

Saobraćaj autobusa i teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, biće od danas, pa do 15. septembra zabranjen na pojedinim delovima magistralnih i regionalnih puteva u Crnoj Gori, saopšteno je iz Uprave policije.

Iz policije su rekli da je saobraćaj za teretna vozila zabranjen svakog dana od 17 do 22 sata i to na delovima magistralnih puteva Granični prelaz Debeli Brijeg - Herceg Novi - Kotor - Tivat (Krtolska raskrsnica) - Budva - Bar - Ulcinj - granični prelaz Sukobin.

Sobraćaj će biti zabranjen i na magistralnim putevima Podgorica - Sotonići - Petrovac, Podgorica - Mioska - Kolašin i Podgorica - Cetinje - Budva.

Teretna motorna vozila, kako je saopšteno, neće moći da saobraćaju do 15. septembra ni na regionalnim putnim pravicma Kotor - Trojica (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, do mesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje, i R-29, dionica Bar 2. - (tunel “Ćafe”, raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mjesta Kam most - Krute (raskrsnica sa M-1) opština Ulcinj.

Foto: TANJUG/ SINIŠA KOPUNOVIĆ/bs

 

Iz Uprave policije su naglasili da će privremeno, tokom 24 sata biti zabranjen saobraćaj i za autobuse kategorije M 2 i M 3 (laki i teški autobusi i takozvana kombi vozila) i specijalna putnička vozila za stanovanje – kampere.

Saobraćaj je zabranjen na deonicama regionalnih puteva R-1, od mesta Krstac (raskrsnica sa R25), opština Cetinje do mjesta Trojica - Kotor (raskrsnica sa M-1), opština Kotor, iz smera Njeguša u smeru Kotora- navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da zabrana važi i za deonice R-29, deonica Bar 2. – (tunel "Ćafe", raskrsnica sa M-1) opština Bar, do mesta Kamenički most - Krute (raskrsnica sa M-1) u opštini Ulcinj, u oba smera, osim gradskih autobusa, kao i deonicu Međuvršje - Lovćen, od parkinga do Mauzoleja, u oba smera.

Kako su pojasnili iz policije, zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona, asfaltne mase i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu, i vozila koja transportuju vodu.

Ne odnose se ni na vozila za prevoz opasnih materija na delu magistralnog puta M-1, od graničnog prelaza Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mestu Lipci.

Iz policije kažu da će službenici preduzeti mere kako bi se sprečilo formiranje kolona teretnih motornih vozila po završetku trajanja zabrane, što je bio čest slučaj prethodnih godina.

Sužbenici će dozvoliti uključivanje u saobraćaj teretnih vozila, tako da između svaka dva uključivanja prođe vremenski period od najmanje par minuta, a vozači teretnih motornih vozila će se upozoravati da su dužni da drže propisano odstojanje između vozila, navedeno je u saopštenju.ž

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

https://www.youtube.com/shorts/ryj-k4-bG0w

Komentari (0)

Loading