KRIJU DA SU SRBI VEĆINA - DOSAD BI KINEZE PREBROJALI! I dalje nepoznati rezultati popisa u Crnoj Gori

Autor:

Vesti

14.06.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Smeta im broj građana koji su srpske nacionalnosti i vernici Srpske pravoslavne crkve

KRIJU DA SU SRBI VEĆINA - DOSAD BI KINEZE PREBROJALI! I dalje nepoznati rezultati popisa u Crnoj Gori

Foto: Tanjug/AP, Profimedia

U Crnoj Gori je još u decembru prošle godine obavljen popis stanovništva, a rezultati do dana današnjeg, skoro sedam meseci kasnije, nisu saopšteni!

JANUAR BIO ROK

Podatke o broju građana koji su se izjasnili kao Srbi, Crnogorci, Bošnjaci ili Albanci, vlasti u Crnoj Gori kriju kao zmija noge jer, kako saznaje Srpski telegraf, ne mogu da podnesu činjenicu da je srpski identitet dominantan. Tačnije, smeta im broj građana koji su se izjasnili kao Srbi i pripadnici SPC i zato krše zakon sopstvene države koji propisuje da su rezultati morali biti saopšteni još u januaru, odnosno u roku od 30 dana od završetka popisa.

Republika

Foto: Profimedia

Rezultati popisa u CG još uvek nepoznanica

Čak je i pre 13 godina Uprava za statistiku (Monstat) s tadašnjom zastarelom tehnologijom obrade uspela da podatke popisa, vršenog od 1. do 15. aprila, saopšti posle samo tri meseca 12. jula te 2011. A ove 2024, kada bi trebalo da je sve modernizovanije, za unošenje podataka treba im četvorostruko više.

Istoričar dr Aleksandar Raković kaže za Srpski telegraf da namerno odugovlače zato što ne mogu da podnesu činjenicu da je srpski identitet u Crnoj Gori u apsolutnoj većini:

- Ne znaju kako to da objasne inostranim mentorima. Softver su kupili, ali opet ništa. Ne znam šta još sve mute. Moraće podatke da objave, kad-tad.

NISMO KROMPIRI

I Vladislav Dajković, lider Slobodne Crne Gore, tvrdi za Srpski telegraf da je definitivno da se popis stanovništva krije zato jer je srpski narod u porastu, odnosno da su Srbi možda i većina u Crnoj Gori, a to bi značilo da se Crna Gora vraća sebi, svojim korenima i ono što pojedine u crnogorskoj vlasti boli to što će Crna Gora verovatno postati treća srpska država na Balkanu.

Republika

Foto: ST/N. Mutić

Vladislav Dajković

- Skoro punih sedam meseci traje probrojavanje građana Crne Gore kao da su Indija ili Kina od dve milijarde, a ne zemlja od 600.000 stanovnika. Iako su izašli prvi preliminarni rezultati popisa u kojima se vidi broj stanovnika, smatram da to nije dovoljno jer mi nismo krompiri, pa da nas neko prebrojava, nego ljudi koji imaju svoje poreklo, jezik, pripadnost Crkvi i na osnovu tih socijalnih i demografskih parametara se utvrđuje dalja politika, kretanje i pravac jedne države - zaključuje Dajković.

Nebojša Krstić, marketinški stručnjak 

Kad imate državu u kojoj se u okviru srpskog korpusa stvara lažna nacija koja mora da bude antisrpska i kad to ne ide onako kako je planirano, onda nešto uobičajeno i normalno kao što je popis stanovništva postaje vrhunski državni problem i rezultati se prikrivaju

Rezultati popisa 2011.

- Crnogoraca 45 odsto
- Srba 29 odsto
- bilo je Bošnjaka (8,65 odsto), Albanaca (4,91), Roma (1,0), Hrvata (0,97)... dok 4,87 odsto građana nije želelo da se izjasni o nacionalnosti
- srpskim jezikom je govorilo 43 odsto građana Crne Gore, a crnogorskim oko 37 odsto

Brutalan napad Podgorice: Vučić anektira Crnu Goru!

Iz Crne Gore ponovo je aktivirana brutalna kampanja, zasnovana na lažima, protiv Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Naime, Pobjeda je objavila tekst "Četnički vojvoda u Crnoj Gori uvodi novi zakon koji ima samo jedan cilj - nestanak države Crne Gore", u kojem se plasira i laž da Srbija želi da anektira Crnu Goru. Dodaju i da je plan Srbije da od Crne Gore napravi "srpsku Belorusiju, s verovatnim krajnjim ciljem da doživi sudbinu Krima":

- Projekat srpske aneksije Crne Gore je pokrenut. Aleksandar Vučić je krenuo u završnu akciju pokoravanja Crne Gore, dok svi gledaju u Republiku Srpsku. Mračni nacionalistički plan Aleksandra Vučić "svi Srbi u jednoj državi", što smo već doživeli pre tridesetak godina i zbog kojeg je Srbija pokrenula niz ratova na području Jugoslavije - sada se revitalizuje u skladu s ratnohuškačkom idejom "srpskog sveta" prema uputstvima nedavnog agresivnog Svesrpskog sabora - napisala je Pobjeda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading