TEOLOG SA SVETE GORE OTKRIVA ZA SRPSKI TELEGRAF: Vučićev sin je čest gost na Hilandaru!

Autor:

Vesti

07.04.2018

05:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Manastir Hilandar nazivaju kućom svih Srba, pa samim tim i političara. U njemu niko nije gost, već su svi domaćini... Ovako za Srpski telegraf govori teolog i verski analitičar Miloš Stojković, zaposlen pri jedinom srpskom manastiru na Svetoj gori. On nam za vaskršnji dvobroj otkriva koji političari dolaze na Hilandar i kako provode vreme na ovom svetom mestu. Njegove reči prenosimo onako kako ih je kazivao...

RepublikaFoto: youtube.com/Saša Jović
Miloš Stojković

On nam za vaskršnji dvobroj otkriva koji političari dolaze na Hilandar i kako provode vreme na ovom svetom mestu. Njegove reči prenosimo onako kako ih je kazivao...

Vučićev sin Danilo uvek nosi majicu sa porukom o Kosovu

Na Hilandar dolaze i deca političara. Gotovo svakog Vaskrsa tu je Danilo Vučić, predsednikov sin. Često dolaze i Filip Bačević, sin Milana Bačevića, Dalibor Marković, sin Dragana Markovića Palme, zatim Nikola Selaković i njegov brat Velimir, Bratislav Gašić sa bratom Bobanom, sa njima je prvi put došao i Zoran Babić. Danilo je, recimo, izrazito patriotski i nacionalno nastrojen, privržen je Crkvi i pravoslavlju. Zanimljivo je da uvek dođe u majici na kojoj je poruka o Kosovu i Metohiji. Voli da porazgovara sa monasima, zainteresovan je za to kako da se vlada i živi u manastiru, ispoveda se i pričešćuje.

RepublikaFoto: youtube.com/ Manastir u Plužcu
Hilandar

Tomina bačva puna vina

Tomislav Nikolić najčešće dolazi sa sinom Radomirom, ali dešava se da dođe i mlađi Branislav. Njihove supruge ostanu u hotelu u Uranopolisu. Zanimljivo je da je Nikolić negde na sredini svog predsedničkog mandata novom podrumu hilandarske vinarije poklonio jednu bačvu koju zovemo Tomina bačva.

20 MANASTIRA IMA NA SVETOJ GORI, 17 GRČKIH I PO JEDAN SRPSKI (HILANDAR), RUSKI (PANTELEJMON) I BUGARSKI (ZOGRAF)

Popović nam dovodi uticajne Ruse

Ministar Nenad Popović je veoma poštovan na Svetoj gori, posebno u grčkom manastiru Vatopedu i Hilandaru. On je veliki broj uticajnih Rusa doveo u jedini srpski manastir na Svetoj gori.

Koštunica staje za pevnicu i peva za vreme službe

Veliku pomoć Hilandaru pružala je vlada Vojislava Koštunice. U vreme te vlade, osim Vojislava, najčešće je dolazio Vladeta Janković, a on posećuje manastir i danas. Koštunica, na primer, znao je da stane za pevnicu i poje sa monasima za vreme službe.

Vulin se budi pre monaha

Kada dođe na Hilandar, Aleksandar Vulin se probudi prvi za službu. Iako počinje u tri ujutru, on ustane ranije i celu liturgiju prestoji. Ipak, on je levičar i za sebe kaže da nije neki poseban vernik. Zahvaljujući njemu, tadašnji predsednik Vojvođanske banke, inače Grk, došao je u Hilandar prvi put i ekspresno obezbedio dva miliona dinara donacije. Otkriću vam da je Vulinova supruga Nataša jedna od najpobožnijih žena političara.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading