PUTIN ZAGRMEO: Zaštititi ruske granice

Autor: Tanjug

Svet

06.04.2018

16:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da je veoma važno da se ruske granice zaštite od terorista, ilegalnih migranata i trgovine drogom.

Dao naređenje: Vladimir Putin

- Pre svega, neophodno je koristiti detaljan pristup neutralizaciji rizika i pretnji u odnosu na graničnu bezbednost. U pitanju je pouzdana zaštita naše teritorije od terorista i ekstremista, transnacionalnog i prekograničnog kriminala. Radi se o razbijanju kanala trgovine trogom, ilegalnih migracija, krijumčarenja materijala i kulturnih vrednosti, strateških sirovina - rekao je Putin na sednici saveta za bezbednost, prenosi Tas s.

Prema njegovim rečima, očito je da rezultati u ovoj sferi direktno zavise od efikasne koordinacije i koordinisanih akcija svih struktura i službi koje rade na graničnim prelazima.

Prema njegovim rečima, NATO podiže vojne objekte blizu granica Rusije, izazivaju stare sukobe na post-sovjetskom prostoru i regionu što može da ima za posledice vojnu i političku nestabilnost, porast krijumčarenja i kriminala i akutne humanitarne probleme.


- Glavni zadatak pod ovim uslovima je da se obezbedi zaštita i odbrana naših granica, i da se brzo i efikasno neutrališu potencijalne pretnje - rekao je Putin.

Istovremeno, on je ocenio i da je neophodno da se formira integralni sistem kontrole granica između Riusije i okolnih zemalja i da se postigne dobro definisana saradnja pograničnih snaga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading