MALI HEROJ DANAS SLAVI ROĐENDAN! Viktor Putica, dečak leptir, oduvao dve svećice - STIGLE I LEPE VESTI O NJEGOVOM ZDRAVLJU! (FOTO)

Autor:

Vesti

18.04.2024

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica je podelila emotivan snimak!

MALI HEROJ DANAS SLAVI ROĐENDAN! Viktor Putica, dečak leptir, oduvao dve svećice - STIGLE I LEPE VESTI O NJEGOVOM ZDRAVLJU! (FOTO)

Foto: Printscreen/https://www.instagram.com/viktor_putica/

Viktor Putica, "dečak leptir" koji je ujedinio celu Srbiju u nameri da mu se pomogne u izlečenju, danas je napunio 2 godine.

Ovu informaciju podelila je njegova porodica na Instagram nalogu na kome gotovo svakodnevno dele i napredak u lečenju dečaka.

Proslavili smo i Viktorov drugi rođendan. Ogromne dve godine! Srce je na mestu. On u mom zagrljaju - napisala je majka.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor✨ (@viktor_putica)

 

Ekipa Srpskog telegrafa i portala Republika.rs želi Viktoru srećan drugi rođendan!

Podsećamo, Viktor Putica je mališan koji boluje od retke bolesti zvane bulozna epidermoliza, u u narodu poznatija kao bolest "dece leptira".

Za ovu bolest je nedavno pronađen lek koji se proizvodi samo u SAD i daje dobre rezultate, međutim njegova cena iznosi oko 650.000 dolara na godišnjem nivou. U Srbiji je zato sprovedena humanitarna akcija, u kojoj su učestvovali i Srpski telegraf sa svojim portalom Republika.rs i sredstva su skupljena.

Mali Viktor je u decembru najpre otputovao u Salcburg, gde je operisao jednjak, koji je počeo da srasta, pa mališan više nije mogao da guta. Tri dana posle Nove godine porodica Putica je otputovala u Sjedinjene Američke Države, gde je već 5. januara primio prvu terapiju.

Viktor svakim danom sve bolje

Kako je vreme odmicalo, vesti koje su stizale o Viktorovom zdravlju su bile sve bolje i bolje. 

Do sada smo primili 4 terapije i mogu reći da sam presrećna da ne postoje nuspojave i da može nastaviti sa terapijama... Da sam presrećna, jer se rane daleko brže zatvaraju, manje srećna što treba vreme za količinu kolagena koji nedostaje, ne postoji zapravo ni u tragovima u njegovom telu, pa se rane još uvek otvaraju...

Da nisam toliko srećna zbog veličina rana sa kojima smo došli jer čak tri terapije nisu uspele ni da pokriju sve rane na njegovom telu (bilo je dovoljno za jednu ruku i butinu dok ostatak rana je čekalo sledeću nedelju, sledeću terapiju)
- napisala je majka iz Vašingtona u jednoj objavi na Instagramu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor✨ (@viktor_putica)

 

Kako je porodica javljala, njegov napredak je svakim danom sve bolji, što dokazuju i fotografije i snimci sada već srečnog i nasmejanog dečaka koji uživa u svakodnevnim aktivnostima, a koje su ranije predstavljale veliku bol.

BONUS VIDEO

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
jasna

18.04.2024 13:22

sretan rodjendan duso mala i sve najlepse