DEČAK LEPTIR VIKTOR PUTICA PRIMIO PRVU DOZU TERAPIJE U AMERICI! Mama Milena oduševljena: "HVALA VAM DIVNI LJUDI..."!

Autor:

Vesti

05.01.2024

13:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mali heroj krajem decembra operisao je i jednjak u Salcburgu. On nije mogao da guta ni pasiranu hranu zbog suženja, pa mu je urađena diletacija jednjaka.

DEČAK LEPTIR VIKTOR PUTICA PRIMIO PRVU DOZU TERAPIJE U AMERICI! Mama Milena oduševljena: "HVALA VAM DIVNI LJUDI..."!

Foto: instagram/printscreen/viktor_putica

Hvala vam divni ljudi, svi zajedno smo ovu želju godinama ostvarivali i činili je realnijom iz dana u dan... A, onda je pretvorili u stvarnost. Zbog Viktora i za Viktora činilo se zaista sve, pekle su se palačinke, pisale su se knjige, slikalo se, popravljalo, licitiralo, crtalo, plesalo, takmičilo, šminkalo, tetoviralo i mnogo, mnogo više od toga, al najviše od svega Viktor se voleo svim srcem i svako ga je na neki svoj način prisvojio i pomogao. Sad smo tu, svi zajeno 1:1, tačnije 4:1 u odnosu na bolest i zajedno se borimo najbolje što umemo, ovim rečima se svim srcem zahvalila humanim ljudima Milena, majka malog dečaka leptira Viktora Putice, koji je ujedinio celu Srbiju koja je u rekordnom roku sakupila novac za njegovo lečenje u Americi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Viktor✨ (@viktor_putica)

 

Viktor je na svoje spasonosno putovanje u Vašington otišao otišao 3. maja sa mamom Milenom, tatom i bratom koji ima tek nešto više od dva meseca i već je krenuo sa terapijom koja bi trebalo da mu umanji muke i život mu učini kvalitetnijim.

Milena Putica ekskluzivno za "Republiku" javila se izbolnice u Vašingtonu, gde je njen sin započeo lečenje.

Republika

Foto: Insstagram

Viktor Putica u avionu

 

- Stigli smo, sve je u redu, Viktor je danas dobio prvu terapiju, sad nam je ostalo da pratimo kako on na nju reguje, ali i savete lekara. Lekari su mu stavili danas gel, u koji polažemo velike nade, na svaku ranicu i sad čekamo i nadamo se najboljem - rekla je Milena Putica.

Mali heroj krajem decembra operisao je i jednjak u Salcburgu. On nije mogao da guta ni pasiranu hranu zbog suženja, pa mu je urađena diletacija jednjaka. Posle toga je došao u Beograd sa roditeljima gde je i proslavio Novu godinu, posle čega se cela porodica uputila u Ameriku, gde bi trebalo da ostanu godinu dana. Toliko je, naime, potrebno da mali Viktor prima terapiju koja košta 635.000 dolara i za koju se u Srbiji ekspresno sakupio novac.

Toliko košta terapija "Vyjuvek" za buloznu epidermolizu, retko genetsko oboljenje s kojim Viktor živi u živim ranama i teškim mukama od rođenja, jer mu koža puca i na najmanji dodir.

Što je najgore od svega, Viktor ima najteži formu najteže vrste ove bolesti i život mu je svakog dana visio o koncu.

Taj novi gel, koji je registrovan samo u Americi, dakle ne i u EU, pomoći će da se bar na neko vreme zatvore Viktorove rane i život mu bude kvalitetniji.

Podsećamo, od ove godine država će finansirati lečenje dece leptira ovim gelom, ali porodica Putica nije mogla da čeka da se procedure oko uvoza leka završe, jer je Viktor bio u veoma teškom stanju.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading