OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 5.000 EVRA: Muškarci iz Aranđelovca sa radnikom iz Bosne pokrali firmu!

Autor:

Vesti

12.04.2024

15:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uhapšeni D.A. (48) i A.M. (41) iz Aranđelovca!

OŠTETILI PREDUZEĆE ZA 5.000 EVRA: Muškarci iz Aranđelovca sa radnikom iz Bosne pokrali firmu!

Foto: shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su D. A. (48) iz Aranđelovca zbog sumnje da je izvršio krivično delo primanje mita u obavljanju privredne delatnosti, kao i A. M. (41) iz Aranđelovca zbog sumnje da je izvršio ovo krivično delo u pomaganju.

Sumnja se da se D. A., kao zaposleni u jednom preduzeću iz Aranđelovca, samoinicijativno sa vlasnikom jednog privrednog društva iz Bosne i Hercegovine dogovorio i organizovao da se preduzeću u kom je zaposlen, od februara ove godine do danas, u više navrata isporuči manja količina paleta od količine koja je prethodno naručena i navedena u poslovnoj dokumentaciji preduzeća. Takođe se sumnjiči da je potpisivao dokumentaciju po prijemu robe iako je znao da je isporučena manja količina.

Traganje za protivpravnom imovinskom koristi

Prilikom poslednje isporuke D. A. je od dobavljača iz BiH za sebe tražio 2.500 evra, koliko je iznosila polovina vrednosti svih neisporučenih paleta, a da ostatak novca neisporučene robe ovaj dobavljač zadrži za sebe. D. A. je traženi novac primio u gotovini preko A. M. i na taj način sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a preduzeće u kome je zaposlen oštetio za 5.000 evra, saznaje "Blic".

Poštovanje zakona i pravosudni proces

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu. Ovaj slučaj predstavlja još jedan korak ka suzbijanju korupcije u privrednom sektoru i pokazatelj da nadležne institucije ozbiljno pristupaju borbi protiv nezakonitih radnji. Svi uhapšeni imaju pravo na pravično suđenje i pretpostavku nevinosti dok im se krivica ne dokaže. Očekuje se da će pravosudni organi sprovesti istragu i doneti odluku u skladu sa zakonom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading