MEŠTANKA GROCKE OGORČENA ZBOG NEHUMANOSTI: Komšija mi je umro na rukama! Doktorka je rekla: "Zar na ulici da ga reanimiram?"

Autor:

Vesti

11.04.2024

17:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dovezli smo ga do Vinče, jer hitna pomoć ima samo jedno vozilo, a tamo mu niko nije pomogao, objavila je ova žena na Instagramu

MEŠTANKA GROCKE OGORČENA ZBOG NEHUMANOSTI: Komšija mi je umro na rukama! Doktorka je rekla: "Zar na ulici da ga reanimiram?"

Foto: shutterstock, Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Čovek iz opštine Grocka je preminuo pre dva dana od posledica infarkta, jer je služba hitne pomoći u ovoj opštini imala samo jedno vozilo koje je bilo na terenu, a u Vinči mu nisu pružili odgovarajuću pomoć, objavila je jedna žena na Instagram stranici serbialive_beograd.
- Danas oko 18 časova je moj prvi komšija pao u dvorištu, doživeo infarkt. Pozvala sam hitnu gde su rekli da moram da zovem Grocku, dali su mi broj hitne u Grockoj, gde sam molila da pošalju vozilo jer čovek polako ostaje bez znaka života, za to vreme mu mi dajemo veštačko disanje. Oni mi kažu kako nemaju nijedno vozilo. Krećemo ka Vinči kolima, usput ih zovem da mi kažu gde možemo najbliže da ga dovedemo gde ima neko da ga reanimira. Na to me gospođa isputuje koje je krvne grupe, šta se desilo, dok mi čovek umire u krilu - napisala je žena na pomenutoj stranici.

Foto: printscreen

Objava na Internet stranici

Pošto su došli do Vinče, navodi ona dalje, doktorka nije pokušala da ga reanimira, da mu da veštačko disanje, da mu masira srce...

- A vremenska razlika od kada je pao do kada smo ga doveli je 10 minuta, ne pitajte kako smo vozili do Vinče. Doktorka je rekla: "Nećemo valjda nasred ulice da ga reanimiramo?", na šta sam ja dodala: "Ne, odvedi ga u kafić". Kao da je bitno gde ćete reanimirati čoveka. Pritom, nikoga nije bilo ko je mogao da ga podigne, bilo je nas dvoje, čovek opušten, nije bilo šanse. Niti su doveli kolica, bilo šta da ga prebacimo u nešto. To treba da bude human posao, ovo je užas, ovo je sramota. Treba nešto da se pokrene povodom ovoga, jer znamo da ovo nije prvi slučaj za hitnu, a kamoli za područje Kaluđerice. Čovek je preminuo, sada nazad nema - stoji još u objavi. 

Podsetimo, nedavno je preminula mlada devojka Sara Petković (21), upravo sa područja Grocke, odnosno iz Kaluđerice, a čija majka je bezuspešno pokušavala da dozove Hitnu.
- Ćerka mi je umirala na rukama dok su nas šetali od jedne hitne pomoči do druge - kazala je Dragana Petković.

Sara Petković je umrla 9. marta ispred svoje kuće u Kaluđerici, dok je njena rodbina uporno zvala hitnu pomoć koja je odgovornost i nadležnost prebacivala pozivajući se na teritorijalnu pripadnost.


Ćute i ministarstvo i dom zdravlja

Pitanja su poslata Domu zdravlja u Grockoj, ali su odgovori izostali. Na broj naveden na njihovoj zvaničnoj stranici, niko nije odgovarao. Pitanja su poslata i Ministarstvu zdravlja, ali odgovori nisu stigli do zaključenja broja

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading