BRUKA I SRAMOTA ZVEZDE U ISTANBULU! Teodosić i Bolomboj ISKLJUČENI, pukla STOTKA! PARTIZANU NIŠTA OD PLEJ-INA!

Autor:

Sport

11.04.2024

21:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige od Anadolu Efesa rezultatom 100-55.

BRUKA I SRAMOTA ZVEZDE U ISTANBULU! Teodosić i Bolomboj ISKLJUČENI, pukla STOTKA! PARTIZANU NIŠTA OD PLEJ-INA!

Foto: Twitter/AnadoluEfesSK

Polovina grobara se nadalo da Zvezda može do iznenađenja u Istanbulu, delije nisu znale šta da misle, ali od onog momenta kad je počeo meč, videlo se da nemaju čemu da se nadaju oni koji su priželjkivali pobedu gostiju.

Tako su ogromnim neuspehom u prestonici Turske crveno-beli zapečatili i sudbinu svog večitog rivala, Partizana, budući da je jedino pobeda tima sa Malog Kalemegdana "igrala" Žocovoj ekipi.

KK ANADOLU EFES - KK CRVENA ZVEZDA 100:55

(15:11, 30:20, 31:13, 24:11)

 

Crveno-beli su odmah po početku meča počeli da gube lopte, kojih je na kraju poluvremena bilo ČAK 14. To je poražavajuć podatak koji dovoljno govori o inferiornosti Zvezde u "Sinan Erden" Domu. Dok ni Efes u prvoj deonici još nije pronašao napadački ritam, te promašivao otvorene šuteve, nekako je i moglo da se igra, pošto je na kraju uvodne četvrtine bilo 15:11. Međutim, u drugom kvartalu, ista slika Sferopulosovih igrača, ali potpuno druga Mijatovićevih. Razigrao se Brajant koji je došao do 19 poena do kraja poluvremena, a ujedno bio i najzaslužniji za Efesovih +14 u tim trenucima.

 

 

Usledila je još užasnija treća četvrtina i ceo odraz Zvezdine nemoći večeras u potezu Miloša Teodosića. Na samom kraju ovog perioda razlika je iznosila oko 30 poena, kada je plejmejker crveno-belih poludeo. Naime, Buboa je praktično rešio da se "sprda" sa odbranom gostiju, te je nabacio loptu saigraču na zakucavanje u stilu NBA Ol-stara. To se uopšte nije svidelo Teu koji je potpuno izgubio razum u tim trenucima. Dobio je isključenje zbog žestokih prigovora sudiji, pa ga je potom pratio po celom terenu, pokušali su svi bezuspešno da ga smire, a on je na kraju nekako odustao i izašao sa parketa.

U poslednjoj četvrtini nastavila se dominacija Efesa, a prošla je u senci još jednog incidenta. Ne zna se šta ostavlja gorči ukus na ovom oproštaju Zvezde od Evrolige ove sezone... Kada jedan Bolomboj koji nema mrlju u karijeri bude isključen - onda je jasno da nešto ozbiljno nije štimalo. Američki centar je stao u odbranu Lazića i ušao u ozbiljan sukob sa Džonsom, što je rezultiralo obostranim isključenjem. Teško je za oči bilo gledati surovu dominaciju Efesa i poražavajuće 22 IZGUBLJENE LOPTE do kraja susreta. 

U Efesu je dominirao Brajant sa 26 poena, dok su dvocifreni bili još Vilis, Oturu i Osmani. Kod Zvezde su jedino koliko-toliko igrali košarku Mitrović i Nedović koji su ubacili po 11 poena, koliko je imao i Gedraitis, ali je njegova partija bila izuzetno slaba.

Ovim porazom prošla je i cela priča Partizana o plej-inu, a iako je većina mislila da će crveno-beli teško do podviga u Istanbulu, ovako nešto baš niko nije očekivao...

 

Standings provided by Sofascore

 

TOK MEČA

KRAJ MEČA

 

 

10. minut - Gedraitis je na ofanzivnom skoku posle promašaja Tobija. Vilis pogađa trojku za 97. poen Efesa na meču, a potom je i publika poludela nakon što je pukla stotka posle još jedne trojke Vilisa. Konačno je kraj.

9. minut - Hanga pogađa trojku, a potom Oturu posle ofanzivnog skoka poentira.

8. minut - Bez poena u ovom delu, kad će kraj ovom hororu...

7. minut - Uf, kakav potez Brajanta koji je izbio loptu Hangi na prilično grub način. Mađar se još nezgodnije dočekao na parket, ali je ustao nakon toga i pogodio jedno slobodno bacanje.

6. minut - Gedraitis je polovičan sa linije penala.

5. minut - Dalibor Ilić je promašio trojku. Smart je upisao prve poene za crveno-bele u poslednjoj četvrtini.

 

 

4. minut - Totalni debakl Zvezde, nova trojka za Efes koji trenutno ima plus 44. Frustrirani su gostujući košarkaši i ponovo ulaze u konflikt. Ovog puta je bilo na ivici fizičkog obračuna nakon što su se Bolomboj i Džons žestoko odgurivali. Zvezdin Amerikanac je stao u zaštitiu kapitena Lazića kojeg je igrač Efesa nepotrebno odgurnuo. Sudije su odlučile da isključe i Džonsa i Bolomboja, a sa klupe crveno-belih ne veruju da je to dosuđeno. Zvezda ima dva igrača manje. Još jednu loptu su gosti izgubili...

3. minut - Totalno pomračenje gostiju iz Beograda. Nemoć! Dalibor Ilić pravi tehničku grešku, a Buboa pogađa bacanja. Lazić je kod Zvezde ponovo preuzeo odgovornost, međutim, lošta neće u koš. Na drugoj strani siguran je Brajant posle polaganja.

2. minut - Novi promašaj, ovog puta Jago. Tomas uvećava prednost domaćih. Crveno-belima ništa ne polazi za rukom, Lazić je neprecizan u šutu sa distance. Srećom, ni Turci nisu bili precizni u svom posedu.

1. minut - Ponovo loš napad Zvezde. Džavonte Smart je promašio šut za tri poena. Na drugoj strani, Efes nastavlja da zatrpava koš Zvezde. Vilis je pogodio van linije 6,75. 

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

 

 

10. minut - Miloš Teodosić je poptuno poludeo u ovim trenucima. Dobio je isključenje zbog žestokih prigovora sudiji, pa ga je potom pratio po celom terenu, pokušali su svi bezuspešno da ga smire, a svemu je prethodio potez Buboe koji je pokušao da se "sprda" u napadu i nabaci loptu za zakucavanje u stilu NBA Ol-stara. Zvezda ostaje bez plejmejkera, a Buboa i Oturu su realizovali sva četiri slobodna bacanja.

9. minut - Vilis je precizan sa linije penala oba puta, što nije slučaj sa Hangom koji je drugo promašio. Nesporazum Hange i Tompkinsa doneo je dobro samo Efesu, pošto je Vilis poentirao...

8. minut - Blagi užas i horor za oči u Istanbulu... skok u napadu Efesa, pa poeni Klajburna, a potom je isti igrač i ukrao loptu, da bi Vilis izborio faul i pogodio dvaput sa penala. Nedović jedini raspoložen u ovim momentima, pogađa za dva.

7. minut - Nedović je uspeo da pogodi za dva nakon tajmauta Sferopulosa. 

6. minut - Oturu na snažnom zakucavanju uz prekršaj Bolomboja. Pogađa i sa penala. Efes je na +21. Mitrović je izborio prekršaj, ali je pogodio samo jedan od dva penala. Očajna komunikacija u odbrani gostiju - Oturu zakucava još jednom.

 

 

5. minut - Odličan prodor Nedovića koji je naslonio loptu na tablu uz faul, a potom pogodio i dodatno bacanje. Atraktivno zakucavanje Osmanija na isteku napada, Zvezda kao ispred zgrade...

4. minut - Nemanja Nedović je uspeo da odgovori Klajburnu trojkom. Osmani je promašio zicer u kontri na isteku 4. minuta.

3. minut - Bolomboj postiže prve poene za Zvezdu u drugom poluvremenu, ali Klajburn pogađa trojku o tablu...

2. minut - Jago je promašio pretežak šut za tri, a Klajburn potom prelak. Bolomboju je ispala lopta i izgubio ju je, a potom Osmani postiže još jednu trojku.

1. minut - Dobra odbrana crveno-belih u uvodnom napadu, a onda loše dodavanje Jaga za Bolomboja. Holac je sam kao duh i pogađa trojku.

POČELO JE DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

 

 

10. minut - Zvezda je igrala dobru odbranu, ali je Osmani na kraju napada uspeo da postigne trojku. Nedović je zabeležio prve dodavanje na asistenciju Mitrovića, ali Brajant ne planira da stane i ponovo beleži poene, svoj 19. Gedraitis se nekako snašao i poentirao sa zvukom sirene za kraj poluvremena i 45:31.

9. minut - Na jednoj strani Brajant, a na drugoj dvocifreni Mitrović. Centar Zvezde je na isteku napada pogodio jako težak šut sa poludistance. Vilis je potom izgubio loptu u napadu, a Hanga je izborio dva penala. Precizan je jedanput.

8. minut - Mitrović je na liniji penala i oba puta je precizan. Sjajni Elajdža Brajant je ubeležio svoj 17. poen na meču.

7. minut - Gedraitis uspeva da poentira za dva nakon nekoliko "cigli" sa linije 6,75. Međutim, Brajant preko ruke Bolomboja pogađa daleku trojku. Efes je mnogo bolji rival i to se već vidi.

6. minut - Oturu je precizan sa linije penala, a užasna košarka Zvezde se nastavlja, Teodosić je izgubio 13. timsku loptu. Nakon toga je i Brajant je na 2/2 sa bacanja.

5. minut - Tompkins je šutirao sa istog mesta kao maločas, ali ovog puta je promašio, međutim Gedraitis je popravio. Ipak, onda je uz faul Amerikanca poentirao Brajant, kao i sa linije penala potom. Sjajan prodor Teodosića i lak put do koša.

 

 

4. minut - Potpuno nepovezana igra. Jago je izgubio loptu, ukrao je potom, Teodosić je opet prodao, Brajant pogodio trojku, a onda Bolomboj niotkuda "poleteo" u napadu i zakucao. Kao ispred zgrade. Laki poeni za Brajanta nakon toga.

3. minut - Osmani je vratio loptu u koš posle promašaja Tompsona. Lazić je promašio otvorenu trojku, Brajant lako poentirao u kontri, a Sferopulos je primoran da zove tajmaut jer njegov tim gubi devet razlike.

2. minut - Tompson je pogodio sa poludistance, a Teodosić je upisao DESETU timsku izgubljenu loptu. Tek je počela druga četvrtina...

1. minut - Tompkins je na terenu po prvi put u Evroligi ove sezone. I DAJE TROJKU ODMAH! Pre toga je poentirao Oturu.

KRAJ PRVE ČETVRTINE

 

10. minut - Loše dodavanje Klajburna, Efes je izgubio loptu, a potom istu stvar čini i Jago i vraća im posed. Lazić je napravio početničku grešku u vidu greške u koracima i upropastio poslednji napad crveno-belih - a to je upravo i slika cele košarke u prvoj četvrtini i za jedan i za drugi tim. 15:11.

9. minut - Ponovo sjajno dodavanje za Mitrovića, ovog puta Teodosić - prelepo! Zvezda se odbranila i dobro je tekao napad na drugoj strani sve do završnog pasa kada je Jago poslao nešto lošiju loptu koja se od Mitrovića odbila u aut.

8. minut - Hvata napadački ritam Efes, Klajburn je digao tešku trojku i pogodio. Usledio je fenomenalan napad Zvezde i asistencija Jaga za Mitrovića. Osmani je promašio trojku nakon toga.

7. minut - Sjajni Bolomboj uspeva da izmisli poene na isteku napada horogom koji je možda popravio i Mitrović. Larkin je fauliran na drugoj strani. Klajburn nakon toga lako zakucava.

6. minut - Plajs je zapakovao prvu trojku nakon dvojke na meču za Efes, te potvrdio seriju od 7:0 domaćih.

5. minut - Gedraitis je takođe užasan na početku, pa je izgubio loptu, a na drugoj strani atraktivne poene je postigao Osmani.

 

 

4. minut - Jago dos Santos je zamenio Hangu, koji je izgubio još jednu loptu, i pogodio trojku u prvom napadu!

3. minut - Užasan potez Hange koji je izgubio loptu i dozvolio lake poene Holacu.

2. minut - Bolomboj je izjednačio na 2:2.

1. minut - Prve poene na meču postiže Larkin.

 

 

POČEO JE MEČ

PRE UTAKMICE

19:15 - Trener Partizana Željko Obradović upitan je hoće li gledati ovaj duel, ali on nije želeo da priča previše o tome, već je rekao da gleda samo sebe.

18:30 - Za tačno sat vremena počinje duel koji će crveno-belima značiti na planu samopouzdanja ako ga pobede, a večitom rivalu mnogo više od toga.

UVOD

 

 

Večeras od 20.30 časova Crvena zvezda će gostovati Efesu u Istanbulu u poslednjem kolu Evrolige i tako odlučiti od sudbini večitog rivala, Partizana. Crno-belima je sticajem okolnosti neophodna pobeda kluba sa Malog Kalemegdana uz trijumf u Areni nad Valensijom, kako bi se našli u TOP 10 fazi takmičenja. 

Ipak, sudeći prema prethodnim rezultatima, grobari ne mogu previše da polažu nade u ekipu Janisa Sferopulosa. O tome svedoči podatak da Zvezda nikada nije pobedila Anadolu Efes u "Sinan Erdem" domu. 

Zaista zvuči neverovatno, ali je istina - od prethodno odigranih 15 susreta u Evroligi, crveno -beli su pobedili pet puta, dok su Turci slavili u deset navrata. Svaka pobeda srpskog tima je došla u Beogradu, dok je Efes tri puta uspevao da osvoji Mali Kalemegdan i pritom odbrani Istanbul na čak sedam utakmica. 

Najbliže pobedi, Zvezda je došla u sezoni 2020/21. Ostaće upamćeno da je Nikola Kalinić imao priliku da sa slobodnih bacanja poveća prednost svoje ekipe na +3 pred poslednji napad, ali je neverovatno promašio oba. Onda se Vasilije Micić zaleteo u prodor i izvukao faul Nejta Voltersa. Dvostruki MVP Evrolige nije ponovio grešku svog reprezentativnog kolege i osigurao je pobedu protiv nekadašnjeg kluba (84:83). 

 

Standings provided by Sofascore

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading