MNOGI VOZAČI NE ZNAJU ČEMU SLUŽI LEVA TRAKA: Ne zove se za džabe - BRZA!

Autor:

Vesti

11.04.2024

16:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan vozač apelovao je na društvenim mrežama na ostale vozače da leva traka ne služi za vožnju, već za preticanje!

MNOGI VOZAČI NE ZNAJU ČEMU SLUŽI LEVA TRAKA: Ne zove se za džabe - BRZA!

Foto: Koridori srbije

Pojedini vozači u Srbiji ne znaju čemu služi leva traka! Isto kao što mnogi ne znaju pravila u kružnom toku, o čemu smo nedavno pisali.

Jedan vozač apelovao je na društvenim mrežama na ostale vozače da leva traka ne služi za vožnju, već za preticanje!

- Apel za sve vozače! Leva traka služi za preticanje, a ne za vožnju u njoj. Ako vozite sporije prestrojte se u desnu traku. Ne zove se leva traka džabe brza traka - naveo je jedan vozač, a njegova poruka objavljena je na storiju Instagram stranice "Serbialive Beograd".

Dodao je da ti vozači usporavaju saobraćaj.

- Usporavate saobraćaj tako što vozite 50 na sat i nećete da se pomerite i ako vam se blica više puta. Pogotovo kada su gužve i kada se ljudi vraćaju sa posla jer se tada krećete istom brzinom kao neko u desnoj traci i onda zatvarate saobraćaj i niko ne može da prođe. Ne znam ko vam je davao dozvolu i kako ste do iste došli, ali poštujte pravila saobraćaja i druge vozače - naglasio je on.

U zakonu je jasno definisano da leva traka na autoputu služi isključivo za preticanje i da se njome nije dozvoljeno kretati duže nego što je potrebno da biste završili započeto preticanje. Nakon toga, vi ste u obavezi da se vratite u desnu traku autoputa.

Vozač je dužan da vozilo drži u desnoj saobraćajnoj traci, osim prilikom preticanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading