SVAKI TROTINET MORA BITI REGISTROVAN - Počele prijave za izdavanje nalepnica: Evo koliko će koštati

Autor:

Vesti

09.04.2024

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema najavama iz Službenog glasnika, vozila koja ne poseduju ovu nalepnicu neće moći da učestvuju u saobraćaju nakon 15. juna 2024. godine.

SVAKI TROTINET MORA BITI REGISTROVAN - Počele prijave za izdavanje nalepnica: Evo koliko će koštati

Foto: Shutterstock

Svi vlasnici lakih električnih vozila, poput električnih trotineta, imaju priliku da od 5. aprila zatraže posebnu nalepnicu za registraciju svojih vozila. Cena ovih nalepnica iznosiće 1.560 dinara, dok će cena obrasca biti 500 dinara.

Novi uslovi za učešće u saobraćaju

Prema najavama iz Službenog glasnika, vozila koja ne poseduju ovu nalepnicu neće moći da učestvuju u saobraćaju nakon 15. juna 2024. godine. Ovaj propis se odnosi isključivo na laka električna vozila koja udovoljavaju odredbama novog Pravilnika.

Proces izdavanja nalepnica

Pravilnik o načinu izdavanja, vođenja evidencija, izgledu i načinu postavljanja nalepnice za laka električna vozila detaljno upućuje vlasnike vozila na način postupanja prilikom zahteva za izdavanje nalepnice. Između ostalog, zahtev za izdavanje nalepnice zahtevaće lične podatke vlasnika, podatke o prebivalištu, kao i podatke o samom vozilu.

Neophodna tehnička dokumentacija

Uz zahtev za izdavanje nalepnice, vlasnici moraju dostaviti i odgovarajuću tehničku dokumentaciju za svoje vozilo. Ova dokumentacija mora sadržati informacije o marki vozila, trajnoj nominalnoj snazi elektromotora, najvećoj konstruktivnoj brzini i masi praznog vozila.

Ovo su ključni koraci koje vlasnici lakih električnih vozila treba da preduzmu kako bi bili u skladu sa novim propisima o učešću u saobraćaju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading